1

verimli ders çalışma teknikleri ve programları nelerdir?

detaya girebilirsiniz çünkü üniversite sınavım var ve verimli ders çalışamıyorum

8 cevap
0

verimli ders çalışabilmek için öncelikle yapmanız gereken , bulunduğunuz ortamın sessizliğini sağlamak . sessizlik oldukça önemlidir . sessizlik kafanızı topmanıza ve okuduğunuzu anlamamıza yardımcı olur. kesinlikle ders çalışırken bir şeyi okurken müzik açmak gibi bir hataya düşmemelisiniz. zira okuduğunuzdan hicbirsey anlamazsınız . zaman zaman ara vererek çalışırsanız beyninizi çok yormamış olursunuz . ceviz tüketiniz çok faydalıdır inanın zihninizi açacaktır . daha önce bakmış olduğunuz bir önceki konuyu tekrar ederek çalışırsanız daha akılda kalıcı olacaktır . birde ayakta ders çalışmayı deneyiniz daha akılda kalıcı olacaktır . bu daha önce uzmanlar tarafından araştırılmıştır . ve ayakta çalışmak gerçekten hafıza olarak okuduğunu anlamaya ve hatırlamaya yarayacaktır göreceksiniz .

0

verimli ders çalışmanın bana göre bir numaralı taktiği odaklanmadır. kafa olarak kendinizi ne kadar ders çalışmaya odaklarsanız, çalıştığınız konudan, dersten o kadar yüksek verim alırsınız. ders çalışırken kafa olarak kendiniz oraya verirseniz herhangi bir etkenin, konsantrasyonunuzu bozmasına izin vermezsiniz ve bu da sizi çok daha iyi motive eder. eğer ki telefon veya televizyonun olduğu bir ortamda ders çalışıyorsanız bu sizi olumsuz olarak etkileyebilir. aniden çalan telefon veya gelen önemli bir mesaj sizin bütün konsantrasyonunuzu olumsuz etkileyebilecektir. televizyon ise sürekli ses çıkardığı için ister istemez dikkatinizi dağıtabilir ve bu size olumsuz olarak geri dönebilir. bu yüzden olabildiğince elektronik aletlerden uzak bir ortamda ders çalışmaya kendinizi şartlamanız gerekmektedir. dış bağlamlardan tamamen uzaklaştıktan sonra ise, ders çalışma metodunuzu belirleyiniz. ders çalışma metodunuz, çalıştığınız derse göre farklılık gösterebilir. sayısal ağırlıklı bir ders çalışıyorsunuz bunu bir şeyler okuyarak değil, yazarak, çözerek yapmanız gerekiyor. hiçbir sayısal dersi okuyarak kavrayamazsınız. elbette bir şeyler öğrenirsiniz fakat bunu pratikte uygulamaya geçiremezseniz eğer emin olun 24 saat geçmeden öğrendiğiniz bütün bilgiler hafızanızdan silinip gidecektir. çalışacağınız konuyu çok iyi belirlemeniz ve ne yaparım da bu konuyu kavrarım sorusunu kendinize sık sık sormanız gerekmektedir. eğer ki bir matematik konusu üzerinden yoğunlaşacaksınız, o konuyu öğrenebilmek için günde en az 100 civarı soru çözmeniz gerekiyor o konu ile alakalı. iyice kafanıza yer etmesi içinde konuyu 2 güne yayıp 2 günde 150 civarı soru çözerseniz o konu hakkında iyice bilgi sahibi olup formülleri ezberleyebilirsiniz. eğer ki çalıştığınız ders veya konu sözel ağırlıklı ise onda da tamamen dikkatli bir okuma tekniği ile yapabiliyorsanız da kodlama ile ezberinizi güçlendirebilirsiniz. unutmamanız lazım ki matematik daha çok pratik gerektiriyorken sözel dersler ise ezber gerektiriyor. bu 2 hususu iyice kavradıktan sonra yukarıda belirttiğim etkenleri de ortadan kaldırırsanız verimli bir şekilde ders çalışmanız son derece mümkün olacaktır.

0

bence verimli ders çalışmak tekrardan ibarettir dersi derste anlamaktır mesela bugün ben okula gittim fizik kimya biyoloji dersimiz vardı bunları derste güzelce dinledim ve aklımda bazı şeyler kaldı eve gelipöğretmenin yazdırdığı şeyleri bir daha okuyup ve onu anlamaya çalışmaktır yani tekrar etmektir ondan sonra ders programına bakıp yarın hangi dersler olduğunu bulup ondan sonra yarın hocanın hangi konu isteyecek sen onu tekrar edip okula gitmek önemlidir öğretmen konuyu anlattığında yabancı bir kelime kullandığım da sen anlamak da kolaylık çekersin yani anlamakta zorlanmaz sana ondan sonra çalıştıktan sonra da bu konu üzerinde test çözme listenin günlük en az istediğin derslerden 20'şer tane test çözmelisin sonra da vaktim kalırsa yarım saat bir saat kitap okumalısın kitap okumak çok önemlidir çünkü okuduğunu anlama üniversite sınavında karşınıza çıkacak bir şeydir benim diyeceklerim bu kadar iyi günler

0

verimli ders çalışmanın ilk koşulu insanın kendisini tanımasıdır. kişi bir başkasının verdiği taktiklerle ders çalışsa bile kendisini tanımıyorsa başarı elde edemez. bir öğretmen mesela öğrenciye günde 5 saat çalışacaksın der ancak öğrenci 5 saat çalışsa da başarılı olamaz çünkü bazı insanlar uzun süre ders çalışmak yerine 1 saat çalışıp verimli çalışmayı tercih ederler. mesela ben kısa sürede asla ders çalışamam. çünkü dikkatim sürekli bölünür bu yüzden biraz durur biraz çalışırım. ama çevremdeki çok arkadaşım bir iki saat çalışıp bütün konuyu kavrayabilir. o iş bende öyle değil ben 5-6 saat o konuya çalışmak zorundayım çünkü ben bir iki saat verimli çalışamıyorum. bu yüzden kişi kendi d tanımalıdır. benim dikkat sürem ne kadar bir konuya en fazla kaç saat çalışabilirim. ancak kendisini bu şekilde tanıdıktan sonra bir uzman tarafından dikkat süresine göre çalışma programı hazırlayabilir. hazırlanan programa çalıştığında eğer program verimli gidiyorsa bu şekilde devam eder ama verimle gitmeyen bir programa da zorlamaya gerek yoktur. bazı insanlar matematiği 1 saat çalışıp çok iyi kavrar bazı insanlar ise 6 -7 saat çalışsa da diğer kişi gibi kavrayamaz. işte verimli ders çalışmak için kişinin kendisini tanıması bu yüzden çok önemlidir. verimli ders çalışma teknikleri ne gelince. öğrenci gördüğü konuları günü gününe tekrar ederek o konuların testin çözerek konuları iyice pekiştirmeye çalışmalıdır. ayrıca daha önce çözdüm deyip o konuları bırakmamalıdır. bütün konuları az da olsa tekrar edecek sayıda her konudan test çözmelidir. ve yatmadan günde 1 saat mutlaka kitap okumalıdır.

0

vallahi ben okul yıllarımda ders yapmayı çok sevmeyen biriydim. ancak genel olarak sınavlardan yüksek alıyordum. yani bir saat çalışmak bana yetiyordu. çok uzun çalışmak çok daha fazla başarı getirmiyor, verimli ve dikkatli çalışırsanız daha başarılı olursunuz.

1

çok saat çalışmaktan ziyade verimli çalışmak önemli, kafanı topla ve çalışacağın derse yoğunlaş

0

önce ders derste dinlenir.evde tekrar çok önemli bol pratik ve konu ile ilgili test çözmek gerekir

0

bir defa içinden gelecek çalışmak.onun dışında kitaplarda 1'er konu bitirsen haftada ve düzenli çalışsan bence yeterli olur.ben böyle başarılı olanları gördüm.