0

verimli ders çalışmak için öncelikle calıştığınız ortamın sessiz olması gerekir. müzik açıp dinlemeyi veya telefonla oynamayı bir kenara bırakmalısınız. ders çalışırken tekrar oldukça önemlidir. bir gün önce çalıştığınız konunun üzerinden tekrar geçerseniz daha akılda kalıcı olur. çok uzun saatler çalışmamaya özen göstermelisiniz bir süre sonra beyin okuduğunu anlamıyor çünkü. okuduğunuzu anlamadığınız zaman ara verin başka şeylerle uğraşın daha sonra tekrar derse dönün. ayrıca ayakta çalışmış olduğunuz ders çalıştığınız konuyu anlamınıza daha çok yardımcı olur. ceviz tüketin balık yiyin bunlar hafızayı kuvvetlendirir. akşam yatmadan önce tekrar edebilirsiniz. yatmadan önce daha akılda kalıcı oluyor. birde ders çalışırken sabahlamayın. sabahladığınız zaman uykusuz kalınca hiçbir şey anlamıyorsunuz. sabahlamamaya sağlıklı uykuys dikkat ediniz.

0

bir sınavı kazanmak ve verimini almak istiyorsan önce temelden başkıcaksın. ve düzenli bir ders programı oluşturucaksın. devamlı o dersle ilgili test çözüp notlar alıcaksın. her gece uyumadan o çalıştığın dersi tekrar edeceksin. tekrar etmezsen boşuna çalışırsın.

1

verimli ders çalışmak için mutlaka uykunun olmaması lazımdır.ilk önce kendini dinç tutup uykusuz olman lazımdır.bunun içinde planlı bir sabit uyku düzenin olması lazımdır.verimli ders çalışmadan önce güzelcene bir düzen ve plan oluşturmanız lazımdır.mesela eğer bir odanız varsa odanızdaki her şeyi güzelcene toparlayın odanız güzel olsun havalandırın güzel koksun yani çalışıcağınız ortam temiz ve güzel olmalıdır bence.sonra çalışıcağınız masayı güzelcene toparlayın masanızda kesinlikle telefon felan kullanmayın çünkü çok dikkat dağınıklığı yapar 1 saatte bir felan telefona bakmanızı öneririm sessiz verip güzelcene tüm odağınızı derslerinize vermelisiniz.sonra ders çalışırken mutlaka çok çalışmamak lazım ara ara yavaş yavaş çalışmalısınız.mesela bir gün 2 saat çalıştın diğer gün 3 çalışabilirsin sana bağlı kendini çok yormadan güzelcene çalışmalısın.mutlaka derslerine görede planını oluşturup uygulamalısın.

1

etrafinda teklonojik alet olmiyicak dikkatini cekicek seyler olmiycak

0

verimli ders çalışmak için günde 2 saat net zaman ayrılmalı ve her hafta her ay çalışılan konu tekrer edilmelidir. tekrar edilmeyen bilgileri unuturuz.