0

canlı vücudunda temel bileşenleri besin ile canlılığını devam etmesi canlılık faaliyetlerini sürdürebilmesi için kusursuz bir biçimde meydana gelmesi için karbonhidratlar görev almakta temel besin bileşenleri besin ihtiyaçları dahilinde tüketilmektedir karbonhidratların görevleri şu şekilde sıralayabiliriz karbonhidratlar bir bilindiği gibi enerji kaynağıdır vücudun enerji ihtiyacının büyük çoğunluğunu karbonhidratlar karşılanmaktadır bazı hastalıkların önleyici olarakta vücutta bulunmaktadır vücutta cannes'da asst dengeleyicisi olarak bulunur vichy ve çeşitli balıkların meydana gelmesinde önleyici rol oynamaktadır proteinin enerji kaynağı olarak kullanılmasında azaltıcı bir rolü vardır vücutta yeterli su ve ilik solid tutulmasına yardımcı olmaktadır karbonhidratlar metabolizma ara ürünler vücutta bazı maddelerin sentez edilmesi görevini alırlar bağırsakların görür görevi yerine getirme de gaz atıkların vücut dışına atılmasında görev almaktadır obezitenin yani aşırı kiloluın sebebi de karbonhidratlardan dolayı meydana gelir bu nedenle bitsinlerin düzenli ve dengeli bir biçimde tüketilmesi gerekir dengeli beslenme dediğimizde bu anlamı çıkarmamız gerekir

0

karbonhidratlar tahıl ve bakliyatlarda bulunur. enerjimizin büyük çoğunluğunu kapsar ve vücutta enerji olarak ilk harcanır.

0

vücudumuza aldığımız karbonhidratlar kanımızda cozulerek enerji olarak geri gelir

0

tükketigimiz bir cok şeyde karbonhidrat vardır ve karbonhidrat kilo almamız icin iyi gelir enerji verir ve spora giderken felan iyi olabilir diye düşünüyorum ekmek makarnada ve daha bir cok şeyde karbonhidrat vardır diyette olan kişilerin yememesini tavsiye ederim kilo aldırdıgı icin

0

c,h,o dan meydana gelir . vücudumuza enerji verir ve fazla tüketimi yağ oluşumuna neden olur.

0

karbonhidratlar canlı hücrelerin temel enerji kaynağı olan moleküllerdir. insanlar hayvanlar ve bitkiler günlük enerji ihtiyaçlarının çoğunu şekerlerden karşılar .bu değerin yüksek oluşu yiyecek ve içecekler içinde en çok karbonhidratlı besinlerin tüketilmiş olmasından da kaynaklanır. bitkiler fotosentez reaksiyonları sonucunda en çok oranda karbonhidrat sentezler ,bu sentez sayesinde oluşan besinler canlının temel enerji kaynağını oluşturur.bitkileri yiyen otçul canlılar besinler alır ve onları yiyecek olan etçil canlılara aktarir.

0

enerji depolamada yardımcı fazlası kilo.

0

protein ve yağlar gibi enerji kaynağıdır(1.dereceden)

0

karbonhidratlar vücudumuzda temel olarak kullanılan enerji kaynaklarından biridir ilk sırada kullanılan enerji birimide karbonhidratlardır kısacası gün içindeki enerjinin üretiminden sorumludurlar.

0

enerji kaynağıdır vücudun enerji ihtiyacının büyük bir kısmı karbonhidratlardan elde edilmektedir

kezotisi hastlağının önleyicisi olarak bulunurlar vücutta kanda asit dengeleyici olarak bulunurlar ve çeşitli hastalıkların meydana gelmesinde önleyici olurlar.

proteinin enerji kaynağı olarak kullanılmasında azaltıcı bir rol oynamaktadır

vücutta yeterli, su ve elektrolit tutulmasına yardımcı olmaktadırlar

karbonhidratlar ve metabolizma ara ürünler vücutta bazı maddelerin sentez edilmesinde görev alırlar

bağırsakların görevini yerine getirmede bazı atıkların vücuttan dışarı atılmasına neden olurlar.

0

hayatımızda çok önemli yere sahip olan karbonhidratların vücudumuzdaki kullanım görevleri çok önemlidir. bir enerji kaynağıdırlar. beyin dokusu enerji için karbonatları kullanır. vücudun enerji ihtiyacının önemli bir kısmı karbonhidratlar karşılar 1 gram karbonhidrat 4 kalori verir.
vücutta yeterli su tutulmasına yardımcıdır.

0

enerji verici olarak ilk sırada yer alırlar.en küçük temel yapıtaşlarından bir tanesi glikozdur

0

insanların 1 derecede enerji kaynağı olarak kullanılan karbonhidratlar yakılmasıda kolaydır

0

insanlara enerji ve güç verir.karbonhidratlar enerji ve güç vermekle birlikte kendilerine daha fazla su içen insanlar daha fazla faydalanılmaktadır en fazla su içen insanlara yardım dokunur daha fazla işte bulaşıklar da fazla geçmeden insan bir dünyada en fazla kullanılan şeyler daha az enerji verir her yemekte beyaz pesinde bulunurlar kendileri daha çok enerji verdikleri için sindirim sistemine ilk olarak kullanılan besinlerdir

0

vücuda enerji sağlarlar ve uzun süre dozaj etkisi yaratırlar

0

karbonhidratlar tam bir enerji deposudur. vücudumuzun enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karbonhidratlardan elde ederiz. kezotisi hastalığının koruyucusu olarak bulunurlar. vücudumuzda kandaki asit dengeleyici olarak görev alırlar ve çeşitli sağlık sorunlarının meydana gelmesini engellerler. vücudumuzda yeterli su ve elektrolit tutulmasına destek olmaktadır. vücutta bazı maddelerin sentez edilmesinde görev alır. bağırsakların görevini yerine getirmede bazı atıkların dışkı yoluyla atılmasına neden olurlar. dengeleyici ve düzenleyici bir rol oynarlar. diğer görevi ise enerji kaynağımızdır. genel olarak şeker bazlı besinler anlamına gelmektedir.

0

canlıların yaşamını sürdürebilmesi için karbonhidratlara ihtiyacı vardır. vücuda enerji sağlar karbonhidratlar. vücudun asidini dengelerler. hasta olmamızı engellerler. vücuttaki yeterli suyu tutulamasına yardımcı olurlar. vücuttaki bazı maddelerin sentezlenmesinde görevlidirler. bağırsaklardan bazı atıkların dışarı çıkmasında yardımcı olurlar. dengeleyici ve düzenleyicidirler.şeker içerikli besinlerdir. aşırı karbonhidrat tüketmek zararlıdır .bu yüzden dikkat etmek gerekir.
aşırı kilo alma, şişmanlama aşırı karbonhidrat almayla ilgilidir.hayvansa besin yani süt ve süt ürünerinde karbonhidrat vardır. bazı sebze ve bakliyatlarda ,meyveler de de karbonhidrat bulunmaktadır.

0

vücuda enerji depolar, mide ağrısına iyi gelebilir

0

hucrenın enerjı deposu,hucre zarının yapısında glikolipt ve glikoprotein olarak bulunur ve hucedreye ozgunluk katar.

0

karbon hidratlar protein yağdan önce gelen ilk enerji vericilerdir yapısında bulunan şekerler kana karışır 5 karbonlu şekerli olanlar beyne gider diğerleride bölüm bölüm ayrılır ve vücüda karışır eğer içeri karbonhidrat girmezse önce yağlar sonra sonra proteinler erimeye başlar ve bu kaslardan ve beyinden gider buda insaını ço güç durumlara sokabilir