0

akraba evliliği sonucu dünyaya gelecek çocuklarda genetik hastalıkların görülme riski daha yüksek olduğundan, akraba evliliği tavsiye edilmez.

0

akraba evliligini ben şu yuzden tavsiye etmem:
yarin birgun bir ayrilik konusunda veya ailelerin karistigi bir kavgada akrabalar birbirine girer ve akrabalik baglari kopabilir. birbirlerine dusman olabilirler bir ayrilik mevzusunda oysaki tanimadiklari biri olsa ayrilsalar bile zaten tanimiyorlar pek onemli sonuclar dogurmaz diye dusunuyorum

0

genetik olarak problemli doğma riski var ve etik olduğunu hiç düşünmüyorum.

0

bizde akraba evliliği var ve teyzelerimin çoğu babasının amcasının torunuyla evlidir. halamda teyzesinin oğluyla evli akraba evliliği kan bağı olduğu icn çocuklar engelli dogabiliyor. çoğunda öyle oluyor ama bizlerde akraba evliliği yapıp cocugu engelli olmadı çok şükür benim babam öyle değil benim babam hep benim için demiştir. ki ben kızımı akrabam vermem sevdiğine gitsin ama ben sevincede istemedi bende kaçtım . sonrada beni affetti yani ben zaten akraba evliliğine karşıyım çünkü ben hepsiyle bir büyüdüm ve akraba evliliği yapanlar evlendikten sonra belirli gün sonra çok tartışma oluyor. anlaşmazlık oluyor gerçi bunlar tüm evliliklerde var ama akraba evliligndede çok yani bebekleri engelli dogmasn diye akraba evliliği iyi değil.

0

akraba eviliğinin tercih edilmemesinin en büyük nedeni kan bağı sonucu çocukların engelli doğmasıdır. şahsen bu konuda benim fikrim yani akrabalarımın hiçbirini sevmediğim için evlendikten sonrada kimsenin yüzünü görmek istemiyorum ve eğer akrabalarından biriyle evlenirsen bu duruma ömür boyu mahkum olarak alacağım daha önce bunun nedenini gördüm yani kısacası bir şey anlatmak istiyorum manevi ablam çokta sevdiğim bir ablam zorla amcasının oğluna verildi ve aile içinde gerçekten büyük sorunlar oldu sürekli şiddet gördü ,hor görüldü ,eziyet edildi ama amca çocuğu olduğu için bir şey diyemedi .olayın içinden asla çıkamıyor bu durumu kendi gözlerimle gördüm ve bizzat şahit oldum .bana soracak olursanız akrabalarınızdan ne kadar uzak olursanız o kadar mutlu olursunuz yani akraba evliliğini kesinlikle doğru bulmuyorum ne gelirse insanın başına akrabalarından gelir kesinlikle bu durumu böyle görüyorum.

0

bu saçma bir düşünce bence benim de kuzenlerim evlendi 2 tane nur topu gibi çocukları oldu ve allaha şükür hicbir sıkıntıları olmadi

0

akraba evliliğinde kan uyuşmazlığının olması ihtimali ve genetik kodların çok yakın olmasından çıkabilecek sakıncalar taşır. doğan müşterek çocukların engelli olabilme ihtimali vardır. bu nedenle pek önerilmez. ama hukuken belli bir derecenin üzerindeki akrabalıklarda evlenmeye engel yoktur. insanların bilinçlenerek kararlarını vermeleri gerekir.

0

akrba evliliği çok yanlış bence.sonra olan çocuklara oluyor.sakat kalmalar ölümler

0

akraba evliliği bence etik değil çocuklar genetik kodlar yüzünden sakat dogma ihtimali var

0

akraba evliliklerin de genel olarak çocuk için sıkıntı çıkıyor çünkü ya ölümle yada engelli olarak gelme ihtimalleri var bu yüzden tavsiyr edilmiyor.