0

öğretmenlerin görevini anlatan atamız mustafa kemal atatürkün bir sözü var bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiş atamız bu söz ile günümüz veya dünümüzün eğitime verdiği önemi burdan anlayabiliriz bir gencin bir cocuğun bir öğrencinin yetişmesindeki en büyük etkenlerden biridir öğretmen.yeri gelir çocuk anne babasından çok öğretmenini görür boşuna dememişler ikinci evimiz okul ikinci anne babamız öğretmen bu açıdan öğretmen kadar güzel aynı zamanda zor bir meslek yoktur.öğretmenlerimizin kıymetini bilelim.

0

adı üstünde öğretmen yani bilgileri öğrencilere öğreten kişilerdir.

0

okula yollanan çocuklarımızın cahillik den aydınlağa çıkarıp büyük bir başarıya götürmeleri okuma yazma bilmeyen lere okuma yazma öğretmenleri bir anne gibi onlara bakmaları sağlığıyla hastalıyla hep yanında olmaları ilgilenmeleri.

0

öğrencileri ahlaklı ve terbiyeli yetiştirmek

0

ahlaklı olması öğrencilerine bilgi ve sevgiyi çok güzel ve aynı anda vermesi gerekiyor . iyi bir eğitimci her şeyden ziyade neslin sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olması için çok çaba sarf etmesi gereken kimse olarak nitelendirilebilmeyi beceremeli . yediden yetmişe kadar herkese yol gösterebilecek bir yapıda olmalıdır .

0

ilim irfan sahibi ahlaklı temiz çalışkan nitelikli bireyler yetiştirmektir.eğitim ve öğretimin yılmaz neferleridir.ülkemizin geleceğini sağlamlaştıran kişilerdir.

0

öğrencilerine bilgilerini aktarmaktır. sevgiyle onlarin büyüyüp iyi bir yere gelmesinde sağlamaktır.