0

aşırı et tüketimi gut hastalığına sebep olur.

0

kirmizi etin direk olarak bir zararı yoktur. ancak aşırı miktarda yenilmesi aşırı protein alımına bağlı olarak gut adı verilen ve eklem bölgelerinde sisliklerle karakterize bulunan sonucunda da eklemsel hareketlerin kisitlanmasina kadar giden hastalığa neden olmaktadır. bunun dışında dediğim gibi sağlıklı bir kırmızı etin vücut için bir zararı yoktur.

0

fazla yenen herşeyin zararı vardır fazla kırmızı et yenirse kalpden çabuk ölme ihtimalini arttırıriz.

0

kırmızı et karaciğer de yağlanma yapar. hiç yenmesi bile olur aslında vegan beslenme tarzının çok sağlıklı olduğu söyleniyor ama biz kırmızı etten vazgecemiyoruz.

0

her kırmızı et yenmez mesela at eti çok faydalı olmasına rağmen at bir binek hayvanı olduğu için etini yemek çok iyi bir eylem olmayabilir. bazı hayvanlar öldükten sonra kesiliyor ise onun da etini yemek insan sağlığı için tehlike arz eden bir durum olabilir. en iyisi güvenliğiniz yerdeki kasaptan helal et almak helal et kesen yerlere sormanız olacaktır . helal gıda sertifikası olan yerlerden alışveriş yapabilirsiniz . içiniz rahat olur lan ben ne yedim acaba gibi bir düşünceye kapılmadan gönül rahatlığı ile etinizi tüketebilirsiniz .