0

menfaatlerimiz ve çıkarlarımız doğrultusunda dünya'nın süper güç olarak tanımladığı amerika birleşik devletleri ile ilişkilerimizi duzeltmemiz gerekiyor, amerika birleşik devletleri ile ilişkilerimiz daim olarak iyi olması lazım çünkü her iki taraf da birbirine ihtiyaç duyulan ülkelerdir.avrupa'nın tehdit unsuru olan ülkesi rusya ile de ilişkimiz belli bir seyirde olmalı.aslında hiç bir ülke ile papaz olmamız doğru değil, ülke olarak çok yıpranmış bir hâl alıyoruz.dövizde ki dalgalanmalarla paramızın değeri düşüyor, üretim ve ihracat dengesi tepetaklak oluyor.

0

bu değişken bir durum. sadece bizim için değil, tüm ülkeleri için geçerli. bir olay olunca işlemleri bitene kadar canım cicim derler sonra işleri bitince bir düşman gibi olurlar. en yakında ki olay gibi biz papayı elimizde tuttuk diye hemen amerika birleşik devleti az daha savaş açacaktı, kendi parasının değerini yükselti, bizim para değerini kaybetti. biz papayı bırakınca amerika birleşik devleti ile dost olduk, biraz daha böyle giderse trump amerika birleşik devletini bize verir mi bilmem ;)

0

bence müslüman devletlerle aramizin iyi olması gerekiyor. benim için ümmetçilik önemli.

0

şu anda devletimizin yani türkiye cumhuriyeti devleti nin menfaatini en çok koruyabileceğimiz devletler ile ilişkilerimiz iyi olmalı diye düşünüyorum bu da şu anda çin ve rusya gibi görünüyor .

0

siyasi konum olarak rusya bizim birinci müttefikimiz konumunda.
diğer türk devletlerini saymazsak afrika ülkeleri bize yakin olursa siyasal anlamda bir hamleye hazir olabilirz.

0

en güçlü en büyük ülkelerle bence ilişkiler iyi olmalıdır.