0

dinimizde faiz haramdır vadeli hesapta faiz getiriyor

0

faizin her türlüsü haramdır. ayet vardır, allah ın yasakladığı bir şeydir. öyle olsa böyle olsa diye birşey yoktur. net ve kesin haram bu kadar.

0

faiz günah kardeş te insanı oyle zor durumda bırakıyorlar ki bazen mecbur kaliyo.

0

günahtır evet ama şu durumda herşeye zorluyorlar insanı

0

ya bak bu dünyada herşey gunah günah olmayan birşey yok bazen surda yorum yapanlara gülüyorum yok o haram yiyemem kardeşim osman yolda milletin kadınlarına,namusuna bakmayın gözünüz görmesin kardeşim ozaman kapanın hiç bir yeriniz belli olmasın kimseyle konuşmayın eve kapanın anladın mı? herşey günah kardeşim yani faizde para yemişsin niye sen faiz parasını yemedim helal yedin ama diğer günahları işliyorsun ne alaka demi demek istediğim herşeyi günah faize bankada veriyorsan sana kalmış birşey bu tam dindar bir insan hiç bir günah işlemez su haram ,yada allah diyerek dindar olunmaz allah'ın tüm buyurlarini yerine getireceğiz ozaman. ben. bence yanlış bir şey söylemiyorum ilk önce kendimizi sorgulayip acaba biz allah'a laik bir kul muyuz ? diye sormamız lazım. smdi bu kadar yani diceklerim . çok şey derinde boş ver kardesm .

0

dinimize göre alın teri olmadan kazanılan para haramdır. vadeli mevduat hesabına yatırılan para, yatırmadan önce helal iken, yatırdıktan sonra faizi haramdır.

0

enflasyon değerince günah değildir, faiz ingilizce de ilgi anlamına gelir.