0

etli barbunya için öncelikle et seçimimiz çok iyi olmalıdır. dana eti koku olmayanın ettir. tarife gelecek olursak
öncelikle soğanları bir güzel yağda kavuralım.daha sonra önceden haşladığınız eti de içerisine atınız. etle soğanı bir güzel kavurduktan sonra üzerine biraz da biber atıp kavurmaya devam edin.bir kaşık salça ilave edip biraz daha kavurun. daha sonra önceden haşladığınız barbunyayı da ilave edin. iyice yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra biraz tuz atıp içerisine yarım litre su ekleyin. yarım limonu da sıktıktan sonra bir güzel servis tabağına alın. afiyet olsun

0

malzemeler;
kuşbaşı kuzu eti
barbunya
sıvıyağ
dolmalık biber
kuru soğan
sarımsak
domates salçası
tatlı biber salçası
et suyu veya normal su

yapılışı:

barbunya ilik suda 6 saat yada bir gece bekletilip yumuşaması sağlanır.
süzülüp üzerine tam çıkacak kadar suyla 15 dk kadar haşlanır tekrar süzülür

sarımsaklar incecik kuru soğanlar da aynı şekilde doğranır,
biberin tohumları ayıklandıktan sonra tavla zarı formunda doğranır.
tereyağı yada sıvıyağ geniş bir tencerede kızdırılıp üzerine et ve sarımsaklar eklenir. orta derece ateşte sürekli karıştırılarak 7 dakika kavrulur, soğan ve tuz eklenip 3 dakika daha kavrulur .

tekrar kavrulduktan sonra sıcak su tencereye aktarılır
et yumuşayıncaya kadar pişirilir. kaynamaya devam eder.

et yumuşamaya başlayınca barbunya ilave edilip karıştırılır.
tencerenin kapağı kapatılır ve yemek kısık ateşte 30 dakika daha barbunya ezilinceye kadar pişirilir.

kırmızı pul biberle servis edilir. afiyetle..

1

etli barbunya yapmak için öncelikle barbunyaları bir gece önceden ıslatmak gerekir. sonrasında ise yapacağınız gün barbunyaları biraz haşlamanız yemeği yaparken barbunyaların çok daha iyi pişmesini sağlar. barbunyaları bir tencerede haşladıktan sonra farklı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağ ile kavrulur. kavrulan soğanların üzerine öncelikle etleri ilave edip onları da güzelce kavuruyoruz. etlerde iyice kavrulduktan sonra içerisine az miktarda domates salçası ve biber salçası ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. sonrasında ise üzerlerine biraz sıcak su ilave ederek salçaları incelip açılmasına yardımcı oluyoruz. salçalarda güzelce kaynayıp tadını kaybettikten sonra üzerlerine haşlamış olduğunuz barbunyaları ekleyip güzelce harmanlıyoruz. birkaç dakika kadar bu şekilde harmanladıktan sonra tenceremizin üzerine barbunyaları birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip tencerenin ağzını kapatıp iyice kaynamaya bırakıyoruz yemeğiniz birkaç dakika boyunca kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak kısık ateşte yemeğin tamamen pişmesini bekliyoruz. tüm olay bu kadar.

0

valla gece gece nasıl canım istedi yahu sormayın artık :)