0

barbunya yıkanıp başlanması için bir tencereye alınır, soğanı yağda kavuruyoruz, sarımsak doğranır,kabarır ben salça koyarım,sonra havucu'nu bir iki çevirip haşlanan barbunyayi eklerim kaynamış su ekleyin tuzunu ve bir tane kesmeşeker atıp kaynayınca kısık ateşte pişirin pişi ve üzerine maydanoz ile süslerimi soğuk yenilirir barbunya yerken limon sıkıp yemeyi severim ben bu kişiye göre değişiklik gösterebilir.

0

malzemeler 500 gr taze barbunya .1 adet sogan 1 adet havuç 3 adet domates 2 adet patates 1 diş sarmusak 3 su bardagı su 2 yemek kaşıgı domates salçası 4 yemek kaşıgı zeytin yagı karabiber tuz.hazırlanışı. tencereye zeytin yagını ekleyin ardından soganları koyun yumuşayıncaya kadar karıştırın sonra havuçları ekleyin kavurun ardındanpatatesi ekleyin kavurmaya devam edin sonra sarımsagı ekleyin çevirin ardından barbunyayı ekleyin sonra domatesi ve salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar bekleyin sonra tuz karabiberide ekledikten sonra pişmeye bırakın piştikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

0

barbunya alınır, yıkanır, üstünü geçecek kadar su konulur, on dakika gibi bir süre kaynatılır, dağılmasına izin verilmez. sonra süzülür. zeytinyağı içerisine soğan konur önce kavrulur daha sonra bir iki havuç, patates, 2 diş sarımsak konur bir kaşıkta domates veya biber salçası konur iyice kavrulur. son olarak barbunya bu harca eklenip biraz su konur. patates ve havuçta pişene dek pişirilir. ve barbunya pilaki artık hazır.