0

sivas. yiğidin harman olduğu yer, kışı sert insanı merttir...

0

çörek kadayıf örgü peynir karpuz 25 yıllık bir film festivali sanat sokağı ciğerci misto

0

benim memleketim rize. anlatmakla olmaz yaşanması lazım o yeşilliklerun, dağlarun, denizlerun

0

samsun atatürk'ün şehri doğası ve yeşili ile güzel memleket

0

memleketim samimi ve sıcak insanların bulundugu, benim kalbim temiz diyenlerin çoğunlukta olduğu, h harfinin pek kullanılmadığı bir memleket :) köftesi ve rakısı meşhur. rakı olmasaydı her şey daha güzel olabilirdi. romanlarının meşhur olduğu, düğünleri genellikle kavgayla sonlanan bir memleket.

0

benim memleketim fatsa. karadenizliyim yani. yeşilin ve mavinin her tonunun bulunduğu en güzel yöre.

0

peygamberler şehri tarihi mekanlar acı biberi fıstığı çiğköftesi meşhurdur tâbi ki şanlıurfa

0

yaşadığım şehir karaman. karaman 1989 tarihinde konya şehirin ilçeliğinden çıkıp il olmuştur. 29 yıl olmasına rağmen karamanı tanımayan insanlar sürekli karamandan bahsederken konya/ karaman olarak telavüz ediyorlar. karaman halkıda bu telavüz şeklinden hiç hoşlanmadığı dile getirselerde millet hayla konya/ karaman olarak söylüyor. bir yandan bakarsan öyle tam 29 yıl olmasına rağmen sanki bir kasabanın bir tık üstü gibi ne gelişme var, ne bir şey. her sene düzenli olarak ilk bahar mevsiminde kaldırımlar yenilenir. ne gerek varsa kaldırım kaldırımdır, iyice mahvolana kadar dursun, sırf birşeyler yapmıyor demesinler diye her kaldırım düzenlemesi yapıyorlar, artık karaman halkı da bundan sıkılmaya başladı, o kaldırımlara yatırım yaptığın paraları başka şeylerde kullansan da karaman gelişmiş olsa. 29 yıldan beri iki senedir, birşeyler yapmaya başladılar üniversite kavşağına bir üst köprü yaptılar, istasyon kavşağınada alt geçit yaptılar. konferans salonumuz yoktu, 2.000 kişilik konferans salonu yaptılar, şu an aktif olan şehir stadı 1.000 kişilikti, onun yerine 15.000 kişilik yeni stadın temellerini attılar. şehir çıkışında olan otogar binasını, şehrin içine almayı planladıkları için oraya yeni otogar binası yapılmaya başladı.

0

şanlıurfa birecik doğumluyum birecik'in yemekleri çok meşhurdur çok acı yeriz fıstık bireciğe aittir damları meşhurdur yazın günleri her yerde yani bütün damlarda kırmızı kırmızı salçalık biberler görebilirsiniz herkes kendi salçasını kendisi yapar zeytinini kendisi kirar.
mahalleler birbirine çok yakındır evler çok yakındır dükkanlar çok yakındır çocuklar 7/24 dışarıda oynar cami avlularında top oynayan çocuklar mevcuttur aynı zamanda gaziantep'te oturuyorum gaziantep'in de fıstığı meşhurdur baklavası meşhurdur konuşması biraz farklıdır yollar sokaklar çok bakımlıdır her semte göre yani para durumuna göre semtler evler dükkanlar okullar değişiyor birecik çok küçük bir yer olup gaziantep büyük bir şehridir

0

benim memleketim belli değil babam çeçen annem ağrı istanbulda doğdum ardahan da büyüdüm sakaryada evliyim sizce benim memleket hangisi

0

ülkemizin venediği olarak anılır bence yaşanacak yerlerden biridir soğuk olması tek dezavantajı ama değer. çibörek,göbete,med helvası ve beyaz altın lületaşı meşhurdur. iç anadolu da deniz yoktur cümlesini inkar edip plajı olan plajda güneşlenip suya girip serinleyebilceğin tek yerdir. tarihe ve tarihi eserlere çok değer verip tüm tarihi eserleri restore ederek kullanılır hale getirip turizme açarak kentin turizm açısından canlanmasını da sağlayan muhteşem bir başkanı vardır. sakarya nehrinin çıkış yeri sakaryabaşı turizm ve dalmak isteyenlerin gittiği muhteşem güzel bir yerdir. öğrencisinin bol olduğu ve öğrenciyi seven belki de tek şehirdir. şehir eskişehir'dirm

1

doğduğum ve büyüdüğüm halen de yaşadığım yer adapazarı / sakarya..
şimdilerde sevmiyorum, elimdeki ilk fırsatta gidebilirim de eşimin belli alışkanlıkları arkadaş çevresi buna mani oluyor. her şehir güzeldir. ama onun sevilmesi içinde yaşayan insanlarla ilgilidir. dediğim gibi sakarya'yı çok sevdiğim söylenemez. kozmopolit bir şehirdir.. ufak türkiye gibi düşünün.. içinde dini yaşayan ve dini kullandıran çok insan ve son yıllarda aşırı artan suriye'li trafiği var. her şehrin olduğu gibi buranında güzel semtleri var. şükür ki şehrin en elit semtinde evim var. o yüzden evimi de seviyorum ama yine de tercihim uzaklaşmak.. deniz, göl farketmez suya bakan bir yerde asla önü kapanmayacak bir ortamda olmak istiyorum. sakarya'nın doğası, gezilecek yerleri çok.. gerçekten içindeki bazı insanları çıkarıp atsak bence tek yaşanacak yer.. konum olarak da her yere yakın.. merkezi yerde.. iklimi sıkıntısız.. isterseniz her yere yürüyerek gidebilirsiniz. ova üzerinde kurulduğundan sizi yormaz.. akp nin kalesidir maalesef. ve bu iktidar sayesinde cebini dolduran, siyasi rant uğruna kafasını kapatan, insanların da şehridir. hafız derler gençleri birbirine.. iyi niyetle ve samimiyetten kaynaklanarak.. islama köftesi ve kabak tatlısı için çok gelen vardır yakın kentlerden.. serdivan deprem sonrası en çok gelişen, üniversiteye de yakın olması sebebiyle cafeler dünyası olmuş bir ilçedir. çark caddesi meşhurdur.. trafiğe kapalıdır. düşündüğümde gerçekten sevdiğim ama işte dediğim gibi içindeki gereksiz insanları atıp nefes alınması daha temiz olacak ortamlar yaratılırsa vazgeçilmez olacak şehirdir.

0

benim memleketimin insanlari biraz para konusunda cimri ve uyaniktir :)
sucuk pastirma manti gibi yemekleri meshurdur. :)
evet ben kayseriliyim:)

0

memleketim yaşanacak ,garibanlarin yaşayacağı, bir şehir. kordonu var uzun git git bitiremezsin,çok guzeldir her yeri gezilecek yerdir. kumsurusu,boyozu,köftesi meşhurdur. yani şehrini nasıl anlatayım ,memleketim anlatılmaz yaşanılir,yaşamadanda anlayamazsın görmen lazım . yaşayıp bilmen lazim. :)

1

topal osman ağa,fındık ,kiraz,görele pidesi, dondurması, kemençesi ,pancar çorbası,diblesi vb daha birçok güzellikleri ile ....

1

memleketim, dünyanın en güzel yeridir. gülleriyle meşhurdur. süleyman demirel rahmetli bizim hemşerimizdir. ayrıca ülkenin en yaşanabilir kentidir. yani benim memleketim ısparta'dır. çok seviyorum burayı.

2

memleketim antalya.

atatürk’ün de dediği gibi “şüphesiz ki antalya dünyanın en güzel yeridir.”

antalya hem geçmiş tarihten bıraktığı kültürel misari hem de turistik açıdan ülkemizin güzide şehirlerinden birisidir.

antalya’da toroslarin zirvesinde kar topu savaşı yaparken , bir saat içerisinde plaja inip ayni zamanda denizde yuzebilirsiniz.

0

medeniyetler şehri,medeniyetler sofrası olmassa olmaz kebablar ve künefe

0

''kayısı diyarı'' desem herkes anlar sanırım.

1

baklava fıstık, baksana fıstık desem herkes bilir herhalde.