0

cildi güzelleştirir güzelde kokar genellikle kozmetikte kullanılır

0

gül suyunun çok iyi bir sıkılaştırıcı tonik olduğu biliniyor. kimyasal içerijklerin olduğu toniklere para vermektense doğal şekilde hazırlanmış gül suyunun tercih edilmesi daha akıllıca bence. hem ucuz hem de yan etkisi yok.

gül suyunda antioksidan maddeler bulunduğu için cildin güçlemesine ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. cildin ph değerini koruyarak sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemeye faydalı olur.

ciltteki yara ve sivilce izlerinin, kesiklerin iyileşip kaybolmasını sağlar. cilde parlaklık ve pürüzsüzlük verir, nemlendirici özelliği vardır. iyi bir makyaj temizleyicisidir.

saçları da nemlendirir besler ve kalitesini arttırır. kepeğe iyi gelir. saçlara bakım yapar.

aslında kimyasal ilaç kullanımı yaygınlaşmadan önceki dönemlerde gül suyu baş ağrısı tedavisinde kullanılırmış her ne kadar bunu unutmuş olsak da kadim tıbba dönmeye çalışanlar için sağlıklı bir iksirdir diyebiliriz. temizz bir bez iyi bir gül suyu ile ıslatılıp alan ve başa sarıldığında hafif baş ağrılarını alabilir. şakaklara ve enseye sürülmesi de bu açıdan faydalıdır.

gliserin ile ayak topuklarına sürüldüğünde topuk çatlaklarını tedavi eder. gece yatmadan bu karışım topuklara sürülüp streç film vb ile sarılır ve üzerine çorap giyilirse sabaha kadar ciddi oranda düzelme sağlanabilir.iyileşene kadar tekrarlanırsa iyi olur.

geceleri dudaklara sürülmeye devam edilirse dudaklar daha sağlıklı, pürüzsüz bir görünüm alacaktır.

bilgisayar kullanımından etkilenen ya da başka sebeplerle yorulup acıyan gözlere günde bir iki damla damlatılırsa içindeki vitaminler sayesinde fayda sağlayacaktır. yine bir beze ya da pamuğa döküp göz kapaklarının üstüne konarak 10-15 dakika dinlendirilirse göz altı tormalarına ve acıma ve kaşıntıya iyi gelir.

gül suyunu koklamak stresle mücadelede faydalıdır. hafif depresif ruh halini ortadan kaldırır. mutluluk hissi verir.

geceleri yastığa bir kaç damla gül suyu damlatmak uyku kalitesini arttırır.

0

gül suyunun faydaları:
-cildi temizler, parlaklık verir.
-cilt kuruluğunu giderir.
-saçı besler.
-saçtaki kepeği azaltır.
-insanı yatıştırır.
-baş ağrısını giderir.
-çatlayan topuklara ve mantara iyi gelir.
-insanı ferahlatır.

0

cildi dinlendirir,temizler,akne oluşmasını önler ve cildin tonunu açar. ayrıca cilt rengini eşitler diye biliyorum fakat dogal olmalı gül suyu.