0

kredi kartı kullanırkenki tuzaklara düşülmemek şartıyla faydalı olabilir. yoksa durum vahim

0

kredi kartı kullanmak faydalıdır. tabiki planlı kullanırsan yoksa ay sonunda ödeyeceğim miktar maaşını fazlasıyla geçer.

0

kredi karti kullanmak tabi ki faydalı ancak hersey de oldugu gibi tabi kullanmasini bilene. su icmek de faydali ama günde 10 lt su icmeye kalkarsaniz faydadan çok zarari olur. neden çünkü bünyeniz kaldirmaz. eee kredi kartini da kullanırken harcamaniza dikkat etmezseniz bütçeniz kaldirmaz. ben en çok kredi kartini taksit yaomak icin kullanıyorum. vade farksız taksit imkani sunuyor. tabi bunu da pesin alamayacağım ama ihtiyacim olan büyük esyalari alırken kullaniyorum. herseye de taksit yaptirmiyorum tabi
dolayisiyla da bir zararını görmedim.

2

kredi kartı kullanmak bana göre çok faydalı bir konu çünkü nasıl kullanılması gerektiğini ve kendi limitlerimi bilen bir insanım.ancak kredi kartı ile alışveriş yaparken sanki hiç bir daha para ödemeyecek gibi bedavaya alıyormuş gibi harcama yaparken açılan birçok insan var. bilinçli kullanıldığı sürece birçok artısı olduğunu ve kimseden en azından borç almadan ay sonunu getirebilmemizi sağlıyor. peşin olarak almaya bütçemizin yetmediği şeylere kredi kartı ile taksitli satın alabiliyoruz. bu sayede bize ödeme kolaylığı sağlıyor. ama bilinçsiz harcama yapan ellerde kredi kartları kadar zararlı bir şey yok.

0

kredi kartı demek faiz demek faiz demek haram demek haram demek cehennem demek. yani karttan uzak durun.

0

kullanma şeklimize göre uygun veya zararlı olabilir. eğer alışverişlerde kendimizi durduramıyorsak ,öteki ay için zorlanıyorsak evet zararlıdır. fakat bir diğer ay zorlanmıyorsak,kendimize sınır koyabiliyorsak faydalıdır ya da en azından zararsızdır diyelim. işin faiz ve günah boyutuna girmeden yazıyorum.

0

faydalı değildir. çünkü her ay eksiye giriyorsun. olduğu kadar harcama yapmalı; ayağını yorganına göre uzatmalı.

0

paran kadar kullanırsan bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama krediyi kullanırsan faiziyle geri ödersen buda kar'dan çok zarardır.