0

artık telefonlar günlük hayatımızda oldukça yaygınlaştı olarak söylenebilir diyebilirim sizlere telefonlar için bazı adamlar su geçırmez özelliği yapıyorlar ve su geçırmıyor ama su geçıren telefonlar için hangı pratık yollar uygulanır konusunda ise şu şekılde olabılır diye düşünüyorum telefonlar suya düştüğünde ve çalışmaz hale geliyorsa yapmanız gereken sadece ve sadece şunlar olabılır diye düşünüyorum herkesin yaptıgı gıbı telefon suya düştüğünde direk telefonu pirinçe yatırırız ve bır kaç gün bekletiriz pirinç onun suyunu oldukça emiyordur diyebilirim ve telefonu pirinçe yatırdıktan sonra alıyoruz elımıze saç kurutma makınasıyla kurutuyoruz telefon bu kıvamda çalısabılır anlamına gelır telefon hala çalışmıyorsa ne yapmalıyız sorusuna ise şu sekıldedır telefonu bır kez daha pirinçe yatırırız ve sonra ise halen çalışmıyorsa artık o telefonun işi bitmiş demektir ama azıcıkta olsa sinyal verıyorsa şaç kurutma makınasıyla uygulayın iyice kendisine getirmeye çalısın içindeki suyu kurutmaya çalısın.

0

genellikle telefonlarin suya dusmesinde yapilan seyler suya dusen telefonu hemen pirince yatirilir ve en fazla 1 gun yada tas catlasin 2 gun pirincte tutulur ve sonra ise kurutma makine ise kurutulur eger telefon calismiyorsa bi kac gunlugune yine pirince koyabilirsiniz eger calisyor vaziyette ise yine pirince koymasi gerekmektedir ve tamamen calisma vaziyeti alabilir eger pirince koydunuz telefonunuzda tik yoksa artik o telefonun isi bitmis anlamina gelebilir.

0

daha çok bence telefonu söküp içini iyice silmemiz gerek. sildiğiniz sonra bir de piliç ve ya bulgur koyabiliriz.

0

suya düşen bir telefonu genelde pirinçle kuruluşlar ama saç kurutma makinesiyle de kurutan vardır muhakkak

0

suya düşen telefonu ilk önce çıkart telefonu açmadan pirincin içine koy ve dua etmeye başla çünkü büyük bir ihtimalle bozulmuştur ama daha önceden kasko yaptırmış isen kafanı rahat tut onlar sana yeni bir telefon göderirler ama eger kaskosuz ise telefonda umudunu kes çalışırsa çok şanslısın demektir şükür namazı kıl bence ......

0

suya düşen telefona hep bilindik şeyler yazılmış ben farklı bişey söylemek istiyorum üstüne 1 bardak su içilmeli

1

suya dusen telefon ince batarya cikartilip bir pirin posetine koyulmali ki nemi ve suyu ceksin

0

suya düşün telefonu hemen çıkartıp kuru bir bezle silmeliyiz daha sonra baklagillerden olan pirinçin içine koyarak biraz bekleterek telefonda olan suyu emmesini bekleriz. eğer bu olmazsa da telefonunun arkasındaki bataryayı çıkarıp saç kurutma makinesiyle kurutabiliriz

0

üzerine pirinç boşalt suyunu emsin o pirinç düzelir merak etme

0

hemen pirincin icine konulmasi ve ondam sonra fonle kurutulmasi lazim

0

ilk önce yapılması gereken şeylerden biri direk ekranı falan silip pirince yatırmak olacaktır.daha sonra fön makinesi ile kurutma denenebilir.

0

bildigime gore bi telefon su kapmissa yada suya dusmusse ilk once havluyla kurutup sonrada pirinc icine koyuyoruz ve 24 saat beklememiz gerek ama telefonun tekrar eski haline donmeyebilir yani bozulmus olabilir yada duzelmis olabilir burada gercekten cok mantikli sorular soruyorsunuz tebrik ederim sizleri...

0

suya düşen telefon sudan çıkartılıp iyice bir bez yardımı ile kurutulduktan sonra kapatılıp pirinç içine konulmalı. pirinç cihazda kalan suyu emecektir. bu sayede telefonunuz yeniden çalışabilir. bir gün telefon tamamen pirincin içine gömülerek bekletilmelidir.

0

suya dusen telefon veya tablet veyahut su ile temas eden bilgisayariniz var ise öncelikle hemen sudan cikarip kapatin cihazi. eger cihaz kendiliginden kapanirsa cop olma ihtimali cok yuksek ama siz erken davranip suyun etki alanini artirmadan kapanmasini saglarsaniz kurtulma ihtimali daha fazla olur. yine ihtimallerden bahsediyoruz. bundan sonraki surec biraz sabir gerektiriyor kesinlikle cihazi fon makinesi veya baska bir isitici ile kurutmaya calismayin cunku o sicaklikla eriyecek veya bozulacak elektronik aksamlar bulunmaktadir.telefon veya bilgisayar ne olursa olsun oncelikler parcalarina ayirin kirin dokun demiyorum ayirabildiginiz kadar ayirin en kucuk parcasina kadar ayirim kurulayabildiginiz kadar kurulayin pirince atmak olur mu hic denemedim ama olur diye duydum. kuruladiktan sonra cihazi kuru bir ortamda duruma göre bir kac gun bekletin ki icerisinde kala sivi veya nem tamamen gitsin sabir burda gerekli ışte. ben bazi bilgisayar parcalarini su ile yikayip temizleyip bir kac gun bekletiyorum sonra tekrar kullanmaya devam ediyorum. ama o bekletme suresi onemli bi kac saat degil gun gecmesi lazim. o islemi yaptıktan sonra tekrar parcalarinizi iyice kontrol edin kiyiya koseye her yere bakin her hangi bir nemlilik veya islaklik olmamasina dikkat edin ondan sonra tekrar birlestirmeye baslayin eger bataryanizda şişlik varsa baska batarya kullanin . cihazi acip deneyin calisirsa sorun yok ama eger calismazsa bazi parcalari degistirim o sekilde tekrar deneyin atiyorum baska batarya ile bilgisayara icin ise baska ram veya elinizde bulanan diger donanimlar ile eger varsa tabi bu sekilde deneme yanilma ile neyin sorunlu oldugunu bulabilirsin sorununuz buyuk degilse kendi imkanlariniz ile de degistirebilirsiniz.

0

suya düşen bir telefonu kurutmanın birçok yolu vardır öncelikle bataryası çıkıyorsa çıkart sonra dışındaki suları kurulu ya bildiğin kadar kurula bir yöntem pirincin içine koyarak ortalama 7 8 gün yani bir hafta pirincin içinde durmasıdır böylelikle pirinç içindeki suları emerek telefonu kurutur ondan sonra bataryasının tak çalıştırmayı dene ikinci yöntem telefon suya düştükten sonra çıkart ve fön makinesi ile kurut prota bildiğin kadar kurut tabii ki bataryası çıkıyorsa çıkartmayı unutma yine ikinci yöntemde buydu eğer bunlar da işe yaramazsa telefon çalışmazsa son taktik tabii ki de tamircinin yolunu tutmaktır ama şunu unutma telefonun ömrü kısalmıştır çünkü içindeki teller su görerek zarar almıştır yani 5 yıl kullanacaksan bir telefona tabii ki çok da artık ortalama 3 buçuk yıla düşmüştür.

0

elbette pirince yatırmak gerekir fön tutmakda iyi gelebilir

0

iphone kullanıcısıyım. bu telefonlar suya düştüğünde insanlar genellikle pirince yatırırlar. çünkü pirinç suyu çeker. buda genellikle işe yarayan bir yöntemdir. ama telefon çok fazla hasar aldıysa ve işlemcisi felan bozulduysa telefonu telefoncuya götürmek en mantıklı çözüm oalcaktır.

0

telefonu sudan çıkarıp kurulayıp açmaya deneyin eğer açılmazsa telefonu birkez daha iyice kurulayıp pirince yatırmalıyız sonrada 3-4 gün içinde geri almalıyız allah şükür böyle birşey başıma hiç gelmedi ama youtubeda izlediğim videolardan aldığım bilgiler ve yakın çevremdeki iki üç kişinin bunu yaşamasından dolayı bu bilgileri biliyorum
bu arada dipnot
(yanlışlıkla kopyala yapıştır yaptım inşallah ban yemem)

0

suya hiç telefon düşürmedim ama herhalde başımıza gelecek en kötü şeydir çünkü fazla yapacak bir şeyimiz kalmıyor ancak yeni telefon alıyoruz ama telefonu en azından hemen kurtarmak için ilk önce telefonu sudan çıkartıp iyice kurutulmalıdır eğer ki evdeyseniz hemen kurutma makinesini açıp telefon iyice kurutulmalıdır ama yoksa eğer dışarıda olduysa bu olay hemen bir bez ile iyice temizlemektir daha sonra kurutma yaparken bütün parçalarını çıkartıp öyle kurutma işlemi yapılırsa hem içine su aldıysa hem de dışını kurutma yapılmalıdır ki daha iyi sonuç versin.o gün eğer ki güneşli bir havaysa güneşe koyulup kurumasını bekleyebilirsiniz bu da iyi bir sonuçtur ama güneşli bir hava yoksa tek sonuç bir bez yardımıyla kurutmak olacaktır.

0

telefon sudan çıkarılmalıdır önce kuru bezle kurulanmalıdır daha sonra pirince yatırıp 3-4 gün bekletebilirsiniz fön makinesiyle kurutmayı düşünmeyin çünkü telefona zarar verebilir lehimler ısıyı aldığından eriyebilir ve telefon kullanılmaz hale gelebilir ancak doğal yöntemlerle uğraşmak kesin sonuç vermeyebilir bu yüzden servisi göndermek en mantıklısı olacaktır. çünkü kendiniz kurutmaya çalıştığınız da ve başarılı olamadığınız taktirde telefonu açtığınız anda telefon yanabilir veya anakarta zarar verebilir anakart çok pahalı bir parçadır bu riski göze almaya değmez bence servise gönderin kaç paraysa verin yapılsın.