0

ailemin açlık sınırı şöyle tarif edebilirim.bundan yaklaşık 13 yıl önce evlenmiştim ilk işe girdiğimde asgari ücret 350 tl idi.eşim pazara gittiğinde 10 tl ile pazar arabasını doldurup hatta arabadan taşarak eve geliyordu.para biriktirip çamaşır makinasını peşin almıştık ne kadar borcumuzda olsa hepsini ödeyip para bile artıyordu .şimdi ise eşim çalışıyor .onun aldığı maaş 550 tl .asgari ücret 1600 tl ben iş yerimde operatör maaşı aldığım için asgari ücretten biraz fazla yani 2200 tl olduğu halde aynı pazar arabasıyla eşim ,ayda 2 defa pazara giderek 100 tl alışverişten sonra eve ancak yarım araba pazarlık yapabiliyor.ayrıca borçlarımızı ödedikten sonra para ,ne yazıkki kalmıyor bu arada kendi evimiz olduğu halde, hiç kullanmayı tavsip etmediğim kredi kartına muhtaç olup market alışverişi yaparak 1 ay ötesine borçlanıp ancak ayakta durabiliyoruz.kısacası bence açlık sınırı en az 4000 tl olması lazım.

0

bir 5 bin 6 tl kazanç olsa yeter tam olarak diye düşünüyorum. şuan da aç kalmıyoruz ama rahat harcama da yok kardeşlerim üniversite de diye. elhamdulillah aç değiliz evsiz değiliz. allah herkese helal kazanç versin.

0

vallahi 3 bin tl tek oluyor aylık.ama ginede bunada şükür.

0

açlık sınırı bence en az 7000 olmalı ve geçmesi gerekir ama günümüz hayatında bu imkanlar imkansız kadar olur.ve askeri ücret 1600 civarında

0

istanbul gibi bir sehirde, heleki sariyer'de yaşıyorsanız açlık sınırı en az 3000 tl dir.
kiralar ve yaşam cok pahalı buralarda.
allah yardımcımız olsun

1

ailemin açlık sınırının benim hesaplarıma göre 8500 lira olması lazım.. tabii bu da olmuyor her ay 2000 lira açık veriyor.. :)

0

ailenizde açlık sınır 2000 tl’ dir. bunun altında olan maaş açlık demektir. buna ev kirası da dahildir.