1

soruda harf hatası yapılmıştır. bir harfin yanlış yazılmasından kaynaklanan bir hata vardır. dorusu ise küfri inadi nedir? olacak bu sorunun kökü. yani soru şu şekilde olmalı idi. küfr-i inadi nedir? ne anlama gelir? şeklinde olacak idi.
küfr-i, arapça bir kelime olup, türkçe karşılığı küfür manasına ğelmektedir.
inad-i; bu kelimede arapça kökenli bir kelime olup, türkçe karşlığı inat etmek, inadında sabit kalmak anlamındadır.
küfr-i inadi; küfründe inat ederek devam etmektir. cüzi iradesini yanlış kullanmaktadır. küfür bataklığında sabit bir şekilde devam etmektedir.
küfür çeşitleri farklıdır. bilinen 4 çeşit küfür bulunmaktadır. bunlar ise;
1. küfr-i inkari
2. küfr-i cuhudi
3. küfr-i inadi
4. küfr-i nifaki
hepsi birer küfürdür ve sonu ebedi cehennemliktir. yeni en doğrusunu yüce yaratıcı bilir.

küfri-i inadi; küfür çeşitlerinden biri olan küfri inadi, yüce yaratacı allah'ı (cc), bu kainatı yaratanı, kainatta olan her zerreyi, her küçük bir şeyi dahi ve ne varsa yeryüzünde olan her şeyi yaratanı, bilip yani kısacası allah'ın varlığını bilen, kabul eden ama dille ikrar etmeyen insanların girdiği bir küfür çeşidir. bu tarz insanlar konumuna, kendisine, şöhretine, malına, mülküne zarar gelir endişesiyle allah'ın varlığını bilip ama dille ikrar etmeyen insanlardır. mesela, sevgili peygamberimizin akrabası olan ebu talip'in durumu buna en güzel örnektir. ne demişti ebu talip; "ben dinlerin en güzeli, en hayırlısı muhammed'in getirdiği din olduğunu biliyorum, en güzel onun inandığı din, fakat beni mekke'de kabul etmezler, dışlarlar, eleştirirler ve tenkit ederler, konumuma zarar verirler endişesi ile itiraf etmiyorum" dediği rivayet edilmektedir. evet, bu örnek küfri inadiye en güzel örnek olmuştur. günümüze dönersek küfri inadi'de inad eden bir çok insanda maalesef bulunmaktadır. özellkle büyük makamalara gelmek ya da gelmiş olanları bulunduğu konuma zarar gelmesin diye, ya da popülerliğini yitirir korkusuyla, koltuğumu kaybederim korkusu yaşayan siyasiler, şöhretime zarar gelir diyen ünlü insanlar, toplumda tenkit edilirim diye korkan insanlar küfri inadi ile maalesef yollarına devam etmektedir. bu konuda bilgili ilim sahibi insanlara çok iş düşmektedir. bu insanlar bu konu hakkında bilgilendirici ve kabul ettirici örnekler vererek bu insanların sayısını azaltmak ve doğru yola getirmek için çalışmaları lazımdır. günümüzde bu konu hakkında insanlara hizmet etmek için ülkemizde 1940 yıllardan itibaren faaliyet gösteren diyanet işleri başkanlığı vardır. isteyen insanların buralara müracaat etmesi gerekir.

0

yine uzun bir araştırma sonucu bir cevap bulamadım kelimede yanlışlık yoktur umarım...