0

vesvese sürekli akılda düşünülen birer düşüncelerdir ve bunun şeytan tarafından verildiğine inanılır. vesveseden kurtulmak için kötü şeyler düşünmemeliyiz ve iman sahibi olmalıyız. ancak dua ederek kurtulabiliriz. benim aklım da sürekli birşeyler var ben vesveseyi önleyemiyorum .

0

vesveseden bıldıgım kadarı ıle saglam bır ıman ve dua ıle kurtulabılırız

0

vesvese bugün anksiyete yani kaygı bozukluğu dediğimiz olayın dini literatürdeki karşılığıdır. aslında bu anksiyete ye dinimiz çok güzel çözüm önerileri sunmuştur.
öncelikle vesveseyi açıklayacak olursak geçmişi veya geleceği düşünerek insanın hep kaygı yaşaması ve sürekli kendini kötü hissetmetmesidir.
bundan kurtulmak ise başlarda insana çok zor gelir ama aslında ufak yöntemlerle korunulabilir. bu ufak yöntemlerden birisi bu düşüncelerin şeytandan olduğunu ve o yüzden bunlara takılmamak gerektiğini farketmektir. bir diğeri ise vesveseyi balon gibi düşünmek gerekir. eğer önem verilirse büyür çok rahatsızlık verir yani şişer. ama önem verilmezse yavaş yavaş küçülür ve bir balon gibi söner..

0

kuruntu olarak açıklayabiliriz din literatüründe örnek verecek olursak abdestim bozuldu mu diye sürekli şüphe etmek

0

olmayan olayların olmuş veya olacakmış gibi insana yanılgı verip yanlışa sürükleyen bilincin yaşamasıdır. diye düşünüyorum