0

trafik kazalarında kazadan kurtulmak için bir takım önlemler vardır örneğin motor siklet süren biri kafasına kask takmak zorundadır takmayan bir insan ya ölebilir yada ömür boyu sakat olarak yaşama ihtimali vardır. bir diğer trafik kazalarındançkurtulma yolu ise ( kamyon,tır taksi, otobüs, )vs kazalarda sürücü ve diğer yolcular emniyet kemerlerini takmak zorundadır. bir diğer kurtulma yolu ise arabada hava yastığı şarttır. #trafikkurallarınauyalımuymayanlarıuyalım

0

araç sürmeye uykulu ve yorgun çıkmamalıyız. dikkatimiz açık olmalıdır. aracımızın bakımı tastamam eksiksiz olmalıdır. balata yağ lastikler çok yıpranmış olmamalıdır. mutlaka emniyet kemerimiz takılı olmalıdır. sigorta muayene tam olmalıdır. süreceğimiz yollar düzgün olmalıdır. aynaların açısı düzgün olmalıdır. direksiyon hidrolik olmalı, koltuk çok fazla yatık olmamalıdır.

0

trafik kazalarından dikkatli giderek özellikle de yavaş giderek elimize telefonu almayarak mesela telefonla araba sürerken konuşmayarak,hızlı sürmek yerine orta düzeyde sürerek trafik kazalrından kurtulabilinir.