0

ben içmeye devam edersem çocuğum benden ders alarak içmeyeceğini düşünüyorum.

0

sigara içmemesi konusunda uyarırım. zararlarını anlatırım. sonrada eğer içerse sen bilirsin derim.

1

söyleneye hakkım olsun diye inşallah çocuğum olmadan sigarayı bırakacağım

1

güzel bir soru.ben de hep bununla karşılaşacağım korkusu var.insallah evladım öyle birşey yapmaz

-1

ilerde çocuğum sigaraya başlarsa tabiki sigaranın kötü bir alışkanlık olduğunu söylerim gördüğüm zamanda asla şiddet uygulamam baktım anlamıyor kendi hayatı yapcak birşey yok

0

benim ictigimi bilmiyorlar oldukca onalr göstermemeye çalıaiyorum neden mi ileride oyle bir şey olursa sen neden ıctin dememeleri için

2

ilerde çocuğum sigara içerse yavrum evladım ben yandım sen yanma derim. zaten şu anda sigara içiyorum ama ileride çocuğum olduğunda ona kötü örnek olmamak için bırakmak için elimden geleni yaparım.böyle zararlı bir alışkanlık edinmesini asla istemem.

1

ileride çocuk sigaraya başlarsa ona diyecek hiç bir sözünüz olamaz. söylesenizde bir faydası olmayacaktır. çünkü siz içiyorsunuz. söylediğiniz hiçbir söz çocukta etki yaratmayacaktır.

1

valla buna cokda soyleyecek bisry yok tabiki insan cocugunun siggara icmesini kabull ddemez ama sigara bagimliliktir ve nekadar icme dersen okadar ona itersin

-1

kendi kararının olduğunu söylerim. yasal yükümlülüğü üstümden kalktığı an kendi kararlarini kendisi verebilmesi gerekir.
neyin doğru neyin yanlış olduğu bilincine varmış olduğu yaşa kadar yani 18 yaşına kadar çocuğun eğitiminden ben sorumluyum ve ona gore yetistirmeliyim.

-1

simdi ben sigaraya 9 yasında basladım ve hala içiyorum. sigara içmek ne kadar kötü bir sey olsada bu bir secimdir. elbette benim cocugum sigara icsin istememem tabikide. fakat eger içiyorsa; önce güzelce bir konusma yapar ona ne kadar yanlış bir sey oldugunu anlatırım. fakat buna rahmen karışma baba icecem ben derse; o zaman yapacak bir sey yok afiyet olsun der gecerim.