1

yani hayata dair benim çocuklarıma diyecek bir çok şeyin var eğer hayata dair sadece bir şey söylemek isteseydim çocuklarıma söyle derdim ne olursa olsun asla ve asla doğru yoldan hiç ayrılmayın hep doğru ol allah her zaman doğruların yanındadır hiçbir zaman allah yolundan dönmeyin derdim allah'ın yolu mukaddes bir yoldur bunun dışında da söyleyecek birçok şeyin vardı çocuklarıma hayat çok kısa her nefes aldığın kıymetini bil yavrularım derdim.

0

hayat çok kısa her anını el verdiğince doya doya yaşa, yaşa ama hiçbir canlıya zarar verme, kendinde dahil.

0

hiç kimseyi üzmesin ve kırmasın.bu ona geri döner bir şekilde.bu daha kötü olabilir daha çok canını yakabilir.bir de hayatta kimsenin lafına inanmamasını söylerdim.insanların kötü olduğunu ona anlatırdım. dikkatli olması gerektiğini söylerdim.

0

kimseye güvenmemeyi dürüst olmasını adil olmasını

0

çocuğuma söylemek istediğim şey kesinlikle çok fazla olurdu , ama en önemli şey allah ın gerçek olduğu allah korkusu ile yaşayan bir insan en temiz halde olmak için güzel bir bireydir, gerisi hikaye romandır.

0

çocuğum olduğunda on ilk olarak dürüst bir olmayı ve herşeye herkeze rağmen hayatı yaşamı sevmeyi öğretirim. ona dim dik ayakta durması için yol gösterip tavsiyeler veririm. ve onları asla unutmamasını söylerim.

0

kimseye gereğinden fazla güvenmemesi gerektiği ve kimse için kendini tehlikeye atmaması gerektiği sen ne yaparsan yap gün gelince yapmasaydın oluyor

0

daima dürüst yol derdim hayatta ki en önemli şeydir bu kavram

0

ailesinden başka çevre'nin ne dediğini umursamamasını söylerdim.

0

bu hayatta allahtan ve kendinden başka kimseye güvenmeyip sadece allah korkusu ile yaşasın.