1

çünkü seven insan sevdiği kişiyi merak eder. nasıl iyi mi diye. onun mutlu olmasını ister. ona zarar gelmemesi için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışır.

1

bir insan düşünüyorsa sevdiği insanın zarar görmesini istemiyorsa merak eder. onun bir şey olmasını istemez asla. mesela onu arıyor cevap vermiyorsa merak ediyor. ne oldu, neden cevap vermiyor, acaba bir şey mi oldu diye merak ediyor. annemiz bazen telefona bakmaz onuda merak ediyor. acaba bir şey mi oldu diyor insan. insan sevdiklerini hep merak eder.

0

insanların merakını bilemem ,hepsi meraklıdır. iki insan birbirini seviyorsa bu merak doğru birseydir. araya kıskançlık giriyor ,ne yapıyor acaba, kiminle ? kendine sorular sorar merak eder acaba başına bişey geldimi , aklımdan çıkmıyor neden ? merak fazla iyi değildir ama insanlarda sevdikleri insanlari merak edebiliyor. normal birşey dir.

1

merak etme iki cesid olur.var ki ozluyur sevdiyinden var ki de qiskaniyor.bazen insan sevdiyi insani gormeyince merak ediyor ne yapiyor ne yiyor ne iciyor diye.iyimi kotumu diye.
kiskanan insanda dusunuyor hep o benden iyi giyinmesin guzel yemek yemesin. iyi arkadaslari olmasin.yani kiskanir.cebinin parasini bile kiskanir.o yuzden hep merak eder ki noldu nasil oldu diye.

1

çünkü insan oğlu meraktan değil dedikodudan beslenir