0

yani kısmen katılıyorum diyebilirim . aslında bu soru hayvanlara işkence eden insan olsaydı kesinlikle katılabilirim. ancak sadece hayvanları sevmeyen insan, insanları da sevmez diye bir genelleme yapamayacağım. hayvanlarla dost olmak güzel bir davranış ancak bazı hayvanlardan çekinildiği için veya korkulduğu içinde hayvanlara yaklaşmayan insanlar var. veya tüyünden hoşlanmayan fazla titiz olan insanlar çok fazla yakınlık kurmayı sevmiyor olabilirler bu yüzden bu çıkarım biraz ağır olur buna tam olarak katılamıyorum. ancak hayvanlara zarar veren biri varsa karşınıza da kesinlikle ileri de insanlara zarar verme eğilimi de güden davranışlar gösterebilirler. bu yüzden hayvanları korumalı ve onlara sahip çıkmalıyız onları sevmeliyiz. bütün canlıları sevmeliyiz aslında yarsdılanı sevmeliyiz önce. yaratan çok güzel yaratmış bütün doğayı bütün canlıları. bu sebepten sevmemek biraz uzak bir eylem benim için. hayvan sevmeyen insan insan sevemez diyemem ama hayvana zarar verme eğilimi içinde olan bir insan bunu başka canlıya da yapmaktan çekinmez diyebilirim. bu yüzden sevmek sevmeyi bilmek, sevgiyi öğrenmek gerekir. insanları sevgiyle yetiştirmek gerektiğini düşünüyorum bu çok önemli eğitimli ve bilinçli bir şekilde.

0

bence de hayvanları sevmeyen insalar da sevemez ama hayvanlar ısırırsa yada bize zarar verirse bunu söylemiyorum hayvan iyiyse biz bu hayvana kötü davranırsak eğer hayvanlari sevmiyoruzdur bazı insanlarda kendini dahi sevmiyorsa hayvanları nasıl insanları nasıl sevsin bilmiyorum hayvanlar sevilmeli bence .

0

hayvan sevmeyen insan sevemez, çiçek sevmeyen insan sevemez, merhamet etmeyen merhamet görmez. tabii ki bu böyledir. bunlar bize gerçekleri anlatan ipuçları bir insanın insanlığı hakkında. ama her hayvan seven değil de her ben bir hayvan severim diyen, bu gruba dahil olamıyor.

0

hayvanlar masum oldukları için seviyoruz bundan dolayı kusurların çok olan insanlar daha az sevilir hayvanları sevmeyen insanları hiç sevmez

0

katılıyorum. çünkü yaradılanı sevmeliyiz yaradandan ötürü. hayvanlar allah'ın sessiz kullarıdır hiç bir zararı olmayan sadece hayatımıza renk katmak ve ekodenge için varolan bu güzel yaratıklardan durduk yere rahatsız olan sevmeyen varsa (illa dokunmak, kucaklamak, okşamak gerekmiyor) insanları da sevmez boşuna uğraşmayın. zaten hayvanlarda kendilerini sevmeyen o insanları hissederler ve bu sebeple o kişilere saldırgan tavırlar sergilerler. ama yoldan geçen bir köpeğe sadece gülümseyerek bakınca bile peşime takılıyor sevgi istiyorlar. bunu da vermek bu kadar zor olmamalı bence.

1

katılmıyorum çünkü hayvan sevip insan ilişkileri olmayan insan çok

0

sonuna kadar katılıyorum kesinlikle hayvanları sevmeyen insanları sevemez çünkü sevgi insanlara da hayvanlara da aynıdır değişmez eğer bir hayvanî sevmiyorsan ona kötü davranıyorsun ve çevrendeki insanlara da öylesindir demek.

0

ben katılmıyorum sevginin ölçütünü hayvana bağlayamazsınız. hayatınız da onca öküz varken hepiniz aşık olup hiç bir cisme objeye ilgi duymayan o kibar insanları görmezden geliyorsunuz sevgi ilk başta insani sevmekle başlar siz hatvan sevgisi ile büyümüşseniz insanların ne suçu var

0

sevmek vicdani bir olgudur. hayvan sevmekte insan ve vicdani bir durumdur. hayvanı sevmeyen zaten diğer canlılara da sevgi besleyemeyecektir. insanların canlılıra kötü davranmasının hiç bir nedeni olamaz. onlar savunmasız canlılardır. canlılara iyi davranmayan insanlar, insanlara da iyi davranmazlar ve diğer insanları da sevmez.

0

evet katılıyorum. hayvan sevmeyen insanda sevemez hiç bir şekilde. ben çok görüyorum mahallede hayvanlara vuran çocukları her seferinde kizarim asaga olsam döverim hatta aileleri iyi yetiştirememis çocuklar var. hayvan dedin de daha dün burda belediye köpek ezdi kaldırıp çöpe attı öldü. annesi belediye arabasının arkasından nasıl havliyor ,tabi içi yandı oda onun evladı sonuçta bir köpek bile yavrusunun arkasindan ağlıyor ama insanlar bunu anliyamiyor.

0

bu söze katılıyorum . birini sevmek için sevgiye muhtaç olan hayvanları sevmekten geçtiğine düşünüyorum . bu yargı kalıplaşmış olsada sonuna kadar katılıyorum.

0

evet katılıyorum çokta insanlar görüyorum çevremde hayvanları sevmeyen insanlarla kavga içinde olan

0

katılıyorum ben hayvanları sevmeyen insan diğer insanları da sevemez

0

katılıyorum ve binkere onaylıyorum.
benim görürüm şudur ki; eger bir mahallede köpekler size havliyor ve peşinize veriyorsa, o mahallededen uzak durun.
o mahallede insanlar kötüdür derler.