0

mucize ve tesadüf diye birşey yoktur. tevafuk vardır. rabbimin denk getirmesi demektir.

0

mucizelere inanmam. gerçekten yaşanan, şehir efsanesi olmanın ötesinde geçen bir mucize duymadım henüz. tesadüf ise inanılacak bir kavram değil zaten. tesadüfler sadece yaşanır.

0

tabi ki.mucizede var.tesadufde var.mocuze olmasini hayatimda cok isterim. tesaduflerdeki iki cesid olur. iyi tesaduf kotu tesaduf.iyi tesaduf olunca mutlu oluyorum

0

allah inancı olanlar için tesadüf yoktur. karşılaşılan beklenmedik olayların bir plan dahilinde allah tarafından karşımıza çıkarıldığına inanılır. bazı öğretilerde evrenin bizim ihtiyaçlarımıza göre karşımıza gerekli kişi ve olayları çıkardığı kabul edilir. tesadüf kelimesi yerine tevafuk kelimesinin kullanılması teşvik edilir bu nedenle.

mucize ise allah'ın peygamberlerine verdiği olağan üstü yeteneklerdir. mesela hz. musa'nın kızıldenizi asaıyla ikiye yarması, hz. isa'nın çocukken konuşması ya da bçr ölüyü diriltmesi, peygamber efendimizin ayı ikiye bölmesi gibi... elbette mucizelerin asıl yaratıcısı allah'tır. akla uzak şeyler olsa da iman edenlerin bu olayların allah'ın sınırsız kudreti ile gerçekleştiğine inanması gerekir.

0

mucize ve tesadüflere gerçekten inanırım insana hiç beklemediği hiç ummadığı bir anda başına geliyor. böyle sürekli bir mucize olsun diye beklediğimiz de hiçbir şey olmuyor ama aklımıza hiçbir şey yokken güzel mucizeler ve tesadüfler yaşayabiliyoruz. mesela tesadüf dediğimiz bir yerde hiç karşılaşmayacağınız bir insanla karşılaşabiliyoruz veya tesadüfen birisiyle tanışabiliyoruz ve evlilik yolunda ilerleyebiliyoruz mucizede her zaman gerçekleşmiyor ama bence insanın çok daraldığı anlarda gerçekleşiyor .çünkü ben bunu defalarca yaşadım güzel mucizeler yaşamanız dileğiyle...

0

hayatta herşeyin ve herkesin bu dünyaya gelmesinde bir neden vardır. tesadüf tevafuk mucize bunların adlandırılmış şeklidir.

0

mucizelere inanırım, tesadüf değil o kardeşim " tevafuk" tur.
islam hiç-bir rastlantıyı tesadüf kabul etmiyor.

0

tesadüflere inanan insanlardanım . çünkü hayatın ne zaman neler karşımıza çıkarcağı belli değildir . bu yüzden böyle olaylara inanıyorum ve inanmaya devam edeceğim.