0

esans yoğunlukları farklıdır edt ler daha ucucu olurken edp ler daha kalıcıdır. edp lerin daha yoğun kokuları vardır. esas oranları daha yüksektir. bu yüzden fiyat olarak arada da büyük farklar vardır.

0

1- edp parfümlerde esans oranı %20 civarında iken edt parfümlerdeki esans oranı %10 civarındadır.
2- esans oranı daha fazla olan edp parfümlerinin kalıcılık süresi edt parfümlere nazaran daha uzundur .
3- edp parfümler esans yönünden daha yüksek oranda olduğundan ve bu nedenle kalıcılıgı daha uzun olmasından kaynaklı fiyatları daha yüksektir.(tabi aynı markadaki edp ve edt arasında)i örneğin markasını vermeden söylemek gerekirse bir üründen hem edp hem edt üretmiş olup , edp nin fiyatını 400 tl civarında belirlemiş iken edtnin fiyatını ise 325 tl olarak belirlemiştir.
4- edpler yine içerisinde bulunan esans miktarının çokluğundan kaynaklı olarak daha ağır parfümler iken edt ler daha hafiftirler.
5- özellikle bazı parfüm markaları bu iki detayı daha ön plana çıkarmak için aynı şişe veya kutuda yapmalarına karşın renklerini ayrı yapabilmektedir.
fakat bazı firmalar bu hususu sadeceyazılarda göstermesine karşın, bunu kesinlikle art niyetli olarak yapmadıklarınıda burada belirtmekte fayda vardır.
şu konuyada değişnmeden geçmeyeyim , özellikle parfüm konusunda biraz bilgisi olan veya parfümlerden anlayan kişilerce bu durum ilk dikkat edilecek husus olmasına karşın parfümden fazla anlamayan veya edp ile edt arasındaki farkı bilmeyen kişiler aradaki fiyat farkını bir ucuzluk olarak düşünebilmekte ve bu konuda yanılabilmektedirler.

0

iki farklı tip parfüm arasında esans ve içerik yoğunluklarına göre yapılmış sınıflandırma göze çarpmaktadır.

0

t aslında hepsinin açılımını hemen hemen hepimiz biliyoruz peki neden böyle ayrıldıklarını şöyle açıklayalım bf1 parfümde edp kısaltması varsa o parfüm piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kullarından biri olduğunu anlayabiliriz çünkü evlerde esans yoğunluğu 100 de 10 ile 20 arasında değişiyor genel olarak evler kış aylarında veya gece aktivitelerine daha çok önerilir eğer ki bir parfümde edt parfüm lerde esans yoğunluğu hdp oranla çok daha azdır 4 ile 10 arası bu oran adetlerde günleri kullanım içi

0

edp ve edt parfümlerin arasındaki fark uçucu ve kalıcı olmasıdır. genellikle kalıcı olarak edp olan parfüm daha çok kalıcı, koku yayma özelliği fazla olan, kişiler tarafından en başta seçilen parfüm çeşididir. edt ise daha çok uçucu özellği olduğu için koku özelliğini belirli bir zamanda yitirdiği için pek tercih edilmez.

0

bunun yaniti cok basit edp kalici kokudur edt uçucu dur

0

edt olanlar genellikle daha uçucu oluyor birkaç saat ya dayanır ya ayanmaz ama edp olanlar daha kalıcı oluyor birkaç güne veya bir haftaya kadar dayanıyor diye biliyorum

0

edp parfümler edt parfümlere daha kalıcı , yoğun ve güzel kokuya sahiptir...bu nedenle fiyatları da biraz pahalıdır :)

0

biri daha uçucudur diğeri daha kalıcıdır.

0

farki birinin kokusunun daha kalici, yogun ve daha pahalı olmasi digerinin daha ucucu hafif ve fiyatinin uygun olmasidir.

0

edp ve edt birer kısaltmadır.edp parfümün esas oranı daha fazladır. ve kalıcılık süresi daha uzundur.ancak fiyat olarak daha yüksek olmaktadır.

0

öncelikle şunu söylerek başlamak istiyorum edp nin açılımı eau de parfume edt nin ise eau de toilette dir aralarındaki fark ise birinin türkçe karşılığı bakım suyu iken diğerininki parfum suyu dur bi de cologne olanları vardır ki bu da direkt kolonya olarak bilinir yani genelde orada kullanılır aralarındaki fark ise tamamen esans farkıdır edp esansı en yoğun olanıdır yüzde10-20 arasında değişir daha sonra edt gelir günlük hayatta fiyat uygunluğu açısından insanların en sık kullandığı çeşittir ve esans aralığı yüzde 4-10 arasındadır cologne ise 2-4 dür aralığındadır

0

bir parfüm daha kalıcı ve agır digeri daha az sürelı ve daha hafif parfümdürler

0

edt parfümlerde esans yoğunluğu edp ye oranla çok daha azdir. yüzden 4 ile 10 arası değişir.

0

edt daha hafif ve günlük kullanıma müsait parfümlere deniyor. edt parfümü her sabah kullanabilirsiniz mesela fakat edp daha ağır ve kalıcı olduğu için yalnızca özel zamanlarda kullanılır.

0

edt yani eau de toilet, tuvalet suyu anlamına gelmektedir. bu isim italya da parfümün ilk bulunduğu yıllara dayanmaktadır. o dönemlerde kanalizasyon sistemi yerin üstündeymiş ve şehre çok ağır kokular yayılıyormuş, tabi ki bu kokulardan rahatsız olan asilzadeler bu kokuyu tam anlamıyla bastırmasa bile içlerini ferahlatacak hafif kokulara ihtiyaç duymuşlar. ve sonuçta esans oranı %10 a kadar olan bu parfümler ortaya çıkmış. daha sonrasında geliştirilerek esans oranı %20lere varan edp yani eau de parfüm üretilmiş. aralarındaki fark birinin daha ağır ve kalıcı olması dolayısı ile daha çok özel devletlerde, kışın veya gece gezmelerinde kullanılmak için tercih edilmesi. diğerinin ise daha fresh ve uçucu olduğu icin günlük kullanım için daha uygun olması. edp nin edt ye göre daha pahalı olması da bir fark tabii ki. küçük bir püf noktası da vereyim istedim. edp kıyafetlere sıkıldığında tendekinden daha kalıcı bir sonuç elde edilir. edt ise tam tersi kıyafet yerine tene sıkıldığında daha kalıcı bir sonuç elde edilir.

0

edt açılımı eau de toilette esansı hafif olan bu sebeple de daha çok günlük kullanımda tercih edilen, edp açılımı eau de parfum olan ise esansı daha yoğun olduğu için kalıcı olan ve özel davetler vs de tercih edilen parfümlerdir. yani aralarındaki fark esanslarının yoğunluğu arasındaki farktan kaynaklanır.

0

edp olan parfümdür ve daha kalıcıdır. edt olanlarının yüzdesi daha az olduğu için kalıcı değildir.

0

edt yani eau de toilet, tuvalet suyu anlamına gelmemektedir. bu isim italya'da parfümün ilk bulunduğu yıllara dayanmaktadır. o dönemlerde kanalizasyon sistemi yerin üstündeymiş ve şehre çok ağır kokular yayılıyormuş, tabi ki bu kokulardan rahatsız olan asilzadeler bu kokuyu tam anlamıyla bastırmasa bile içlerini ferahlatacak hafif kokulara ihtiyaç duymuşlar. ve sonuçta esans oranı %10 a kadar olan bu parfümler ortaya çıkmış. daha sonrasında geliştirilerek esans oranı %20 lere varan edp yani eau de parfüm üretilmiş. aralarındaki fark birinin daha ağır ve kalıcı olması dolayısı ile daha çok özel davetlerde, kışın veya gece gezmelerinde kullanılmak için tercih edilmesi. diğerinin ise daha fresh ve uçucu olduğu için günlük kullanım için daha uygun olması. edp nin edt ye göre daha pahalı olması da bir fark tabii ki. küçük bir püf noktası da vereyim istedim. edp kıyafetlere sıkıldığında tendekinden daha kalıcı bir sonuç elde edilir. edt ise tam tersi kıyafet yerine tene sıkıldığında daha kalıcı bir sonuç elde edilir.

0

eau de parfüm (edt) eau de toilette (edt) ve eude cologne aslında parfümün kendisini oluşturan esansın yoğunluğuna göre yapılmış bir ayrımdır.