0

tabiki sadece p harfi değildir aradaki farklar bir çok yoldan gozlemlene bilir biri kadınlar için diğeri erkek parfümleri yaparak göze çarpıyor güzel kokuları vardır bu durum onları göze çarpar ve piyasada daha iyi bir konum ve saygı değer bir yere gelemelerini sağlamıştır böylece kazançları artmıştır o yüzden şuan dünya liderleri arasında yer alır kendisi bu yüzden parfüm olarak bu markalar öncü takip ederler ve böylece insanların ilgisini ve reklamını yapar böylece şirketleri git gide büyümüştür eğer daha fazla satarlarsa dünyanın en iyi parfümleri olabilir

0

edp daha yoğun daha kalıcı, edt ise daha hafif ve daha uçucu olandır.

0

edp, esansı fazladır kokusu daha kalıcı ve yoğundur. dolayısıyla daha pahalıdır. edt esansı daha az olandır.

0

aldığımız her parfüm de ismini hemen ardından 3 harfli bir kısaltma gelir edp edt aslında hepsinin açılımını hemen hemen hepimiz biliyoruz peki neden böyle ayrıldıklarını şöyle açıklayalım bf1 parfümde edp kısaltması varsa o parfüm piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kullarından biri olduğunu anlayabiliriz çünkü evlerde esans yoğunluğu 100 de 10 ile 20 arasında değişiyor genel olarak evler kış aylarında veya gece aktivitelerine daha çok önerilir eğer ki bir parfümde edt parfüm lerde esans yoğunluğu hdp oranla çok daha azdır 4 ile 10 arası bu oran adetlerde günleri kullanım için uygun parfümler yapıyor tüketim oranı en yüksek olan evler 4 mevsim kullanılabilir

0

edp parfum daha bir kokulu, direk kokladıgında anlarsın zaten, yani daha bir baskın, edt parfumde daha hafif kokulu dur, aralarında böyle bir fark var,,

0

sanırım dıyerı kalıcı dıyerıde fazla kalıcılıga sahıp dıyıl kalıcılıgına sahıp olmak ıcın ustune pudra dokun

0

edp parfumler daha yogun kokuya ve uzerimizde daha uzun kalici bir etkiye sahiptir bu nedenle fiyat olarak daha pahalidir.
ept parfumler ise etkilerini belirli sure icerisinde yitiren daha hafif kokulardir bu nedenle fiyatlari daha uygundur.

0

edp, edt, edc. yani eau de parfüm, eau de toilette ve eau cologne. bunlar parfümün esnasının yoğunluğuna göre yapılan ayrımlardır. edp olanlar piyasadaki standart parfümler içerisinde yoğunluğu ve tabi ki buna bağlı olarak da kalıcılığı en fazla olandır. edp’lerin esansı yüzde 10 ile 20 atasında değişmektedir.
edt esans yoğunluğu edp ye göre çok daha düşüktür tabi bjna bağlı olarak kalıcılığı da düşüktür. bunların esans oranları yüzde 4 ise 10 arasındadır. bunlar fiyat olarak da biraz daha uygundur aslında ve günlük hayata daha uygun olduğu söylense de ben kokunun kalıcı olmasını sevdiğim için edp kullanmayı tercih ederim. edc ler ise yoğunluğu en az olan grup. bunu da genel de koku hassasiyeti fazla olanlar kullanır.

0

edp parfüm esans yoğunluğu daha fazla olan böylece de daha kalıcı olan parfümdür.

0

ben de bu konu hakkında bi şeyler öğrenmek isterim

0

edp denilen parfümler özellikle baharat türü ve karışımı kokuları iç çayını dirken edathy türü parfümler daha çok bitkisel lavanta portakal misk gibi kokuları içeren parfüm türüdür

0

eau de toilette, kıyafete sıkılan, eau de parfum de vücuda sıkılan koku ya da parfümdür. bu ikisi arasındaki önemli farklardan biri kalıcılıklarıdır. edp, edt ye göre daha kalıcı ve daha yoğundur. bunun da nedeni içindeki esansın daha yoğun oluşu olarak açıklanır. fakat kokunun tendeki kalıcığını da etkileyen bazı unsurlar vardır. kıyafete sıkılan parfümün etkisi, tene sıkılana göre genellikle daha kalıcıdır.

0

edp daha kalıcıdır bu sebeple daha pahalıdır.
edt daha hafif ve spor kokularıdır

0

edt parfümlerde esasn yoğunluğu edp ye göre çok azdır. bu oran yüzde 4 ile 10 arasında değişmektedir. edt parfümler günlük kullanım için uygunken edp ler her zaman kullanım rahatsız edici olabilir.

0

edp kalıcı bir parfümdur kokusu daha ağırdır edt günlük kullanan parfümdur 5-6 saatte kokusu gider yaz aylarında özellikle rexona kullanımı tavsiye ederim hem ferah tutuyor hem terleme engelliyor hemde koku önlüyor temizlik imandan gelir kendimizi temiz tutalım bir diğer önemli husus parfüm ve deodorantlari çok yakın şekilde cildimize tenimize sikmamaliyiz zararları vardır kendimizi korumak gerekir güzel kokalim diye sağlığımizdan olmayalım. cristiano ronaldo maç sonu soyunma odasında bir sözü vardır herkes maç sonu ter kokarken beckham parfüm kokardı diye yani beckham edp parfüm kullanırdı

0

edp parfüm kalıcı edt parfüm ise kalıcı değil uçar gider.

0

edt 2-3 saat gidiyor ise edp 5-6 saat gidebilmektedir. tamamen kalıcılığı ile alakalı bi durumdur buda fiyatlarda gözle görülür bi fark’a yol açar zaten bana sorarsanız edp alımı daha iyidir az kullanıp ama daha kaliteli bir kokuya sahip olmuş olursunuz

0

edp ve adt parfümleri arasındaki farklar kokuları, boyutları,fiyatları, ve en önemlisi birisi kalıcı parfümdür. diyeri ise geçici bir parfümdür. aralarındaki farklar bunlardır.

0

edp kalıcı yoğunluğu yüksek parfümdür. zaten fiyatından da belli olur. edt ise yoğunluğu az kalıcılığı az uçucu parfüm çeşitidir.

0

parfüm şişesinin arkasında edp yazısını görüyorsak aklımıza hemen kalıcı olduğu gelmelidir. edp parfüm kalıcı olduğunun yani sıra da hoş bie kikusu vardır.
eğer edt yazısını görüyorsak aklımıza hemen uçuch olduğu gelmelidir. çünkü edt parfümleri bir süreden sonra kokuları uçuyor.
bir de bunların yanı sıra edc parfümleri vardır. o da en düşük olan parfüm türüdür. parfüme alerjisi olanlar bu parfümü seçebilir.