0

aslına bakarsanız kimya ile biyoloji arasında bir fark yoktur ama bağlantı vardır ikisini de lisede görmüştüm ben bu dersleri hocalar kimyaya giren hocamız biyolojiye de giriyordu mesela çünkü aynı bilim dalına aitler her ikisi de o yüzden bir bağlantı vardır o yüzden bir bağlantı vardır o yüzden bir bağlantı vardır yani kimyada elementler falan var yani kimyada element falan var ama ama biyolojide ise canlılar,hayvanlar,bitkiler vardır yani biyolojide de hayvanlar,bitkiler vardır o yüzden her ikisi de farklı şeyler değildir o yüzden her ikisi de farklı şeyler değildir.zaten insanlar ayrım yapmadan üniversite bile bunları bu konuları çalışarak üniversite sınavlarına giriyor.zaten insanlar da aralarında bir fark olmaksızın bu konuları çalışarak giriyor üniversite sınavına.kimyada madde özelliklerini falan gösteriyorlar bildiğim kadarıyla ama biyolojide insan ve hayvan şeylerini özelliklerini gösteriyorlar.kimyada madde özelliklerini falan gösteriyorlar ama biyolojide hayvan ve insan özelliklerini gösteriyorlar.zaten hocalarda farklı bir dal olarak işlemiyorlar bu ikisini üniversite sınavlarında da aralarında bir fark var ki bir bağlantı var ki yani bir sayısalcı testlerinde aynı yerde soruyorlar ve öğrencilerden çözmesini bekliyorlar.fizikte bunların arasındadır ama kimya ile biyoloji arasında farklı bir bağlantı vardır. hem üniversite sınavında hem de liselerde gösterildiğinde bu iki ders farklılık görülmediği için aynı kategoride alınır ve bu derslere de aynı hocalar girer çünkü birbirleriyle bir bağlantı vardır.

0

kimya ile biyoloji arasinda dogrudan dogruya belirli bir iliski vardir. mesela biyoloji bitkilerin icindeki ozellikleri bilir kimya ise bunu alir ilac yapar.

0

atomlar birleşince yapıyı oluşturur ve yapılarda biyolojiyi getiri o da

1

kimya maddenin atomik yapısını inceleyen bir bilim dalıdır kısacası böyle bir tanım yazmak gerekir ama eğer uzun açıklama yapacak olursak kimya evrende gördüğümüz her şeyin ne olduğunu yani temel yapısında neyin bulunduğunu elementlerini elektronlarını nötronların ı atomun da neler var neler yok çarpışmaları nasıl olur bunları açıklayan bir bilim dalıdır kimya denince aklımıza gelen ilk şey kimyasal reaksiyonlardır kimyasal reaksiyon ne demektir onu açıklayalım kimyasal reaksiyon demek iki veya daha fazla fazla maddenin bir araya gelerek eski 2 maddeden farklı yeni maddelerin oluşması veya bir madde oluşması veya bu iki maddeden üç madde oluşması veya 4 madde oluşması veya 5 madde oluşması gibi reaksiyonlardır veya bir maddenin parçalanarak kendisinden farklı yeni maddelere oluşturmasıdır kendisinden farklı dediğimiz şey kimyasal olarak kendisinden farklı olandır şimdi bu kimyasal reaksiyonları örnekler verelim örneğin demirin paslanması bir kimyasal reaksiyondur bunu kimya bilimi inceler sütün maya tutması kimyasal reaksiyon dur bunu kimya bilimi inceler kağıdın yanması bir kimyasal reaksiyon durbunu kimya bilimi inceler mumun yanması bir kimyasal reaksiyonlar bunu kimya bilimi inceler betonun donması bir kimyasal reaksiyon durbunu kimya bilimi inceler yemek yedikten sonra yediğimiz yemekten enerji üretilmesi kimyasal reaksiyonu ve bunu da kimya bilimi inceler ağaçların karbondioksiti tüketerek oksijen üretmesi kimyasal reaksiyondur kimya bilimi biyoloji bilimi ise kimya biliminden bağımsız olabilen bir bilim dalı değildir biyoloji bilimi kimya bilimi olmadan hiçbir şeyi açıklayamaz bütün açıklamalarında başka birimlere ihtiyaç duyar örneğin ağaçların otların yaprakların kısacası bütün bitkilerin yani fotosentez yapan bütün bitkilerin karbondioksiti tüketerek oksijen üretmesini açıklamasında kimya bilimini kullanır aslında biyoloji bilimini ilgilendiriyor gibi gözüksede kimya biliminden bağımsız değildir başka bir örnek vermek gerekirse glikozu tüketerek karbondioksit ve oksijen üretmek adı altında bildiğimiz enerji üretme olayı biyoloji bilimini ilgilendiren önemli bir olaydır ama bunu da açıklamakta yine kimya bilimine kullanır çünkü glikozun yanma olayıdır bu kimya bilimi biyoloji siz birçok şeyi açıklarken biyoloji bilimi kimyasal açıkla ya bildiği olaylar çok sınırlıdır yani kimya bilimi biyolojiye yardım ediyor onların kimyasal reaksiyonların açıklamalarına yardım ediyor biyoloji biliminin küçümsemiyorum ama kimya bilimini de yücelt mi yo rum ikisi birbirinin birçok olayını açıklar ben tıp fakültesi'ni seçecek ken kimya var mı yok mu öğrenmek istedim çünkü ben kimya siz yaşayamam neden yaşayamam diye sorarsanız gördüğüm olayları açıklamasını isterim bunları açıklamak için de kimya bilimi lazım ve tabii ki fizik bilimi ve tabii ki de yine biyoloji bilimi bunların üçünü barındırıldığı bir bilim dalı çok nadirdir ama biyoloji ve kimyanın ikisinin bir arada bulunduğu bilim dalı tıp bilimidir o yüzden den tıp fakültesine kayıt yaptırdım.

0

vize ortaokulda fen olarak işletilen dersin dallarıdır ikisinde. sanırım tek ortak noktaları da bu. biyoloji insanları hayvanları canlı mikroorganizmaları inceler fizik ise maddeleri uzaklık yakınlık hız gibi şeyleri inceliyor. tek ortak noktaları fen bilimi altında buluşmaları sanırım.

0

biri maddeyi inceler digeri canlıyı. aralarında ki tek ortak nokta ikiside varolan birşeyin incelenmesine yarar.

0

kimya doğada bulunan maddelerin canlılarla olan reaksiyonlari ile ilgilenir biyoloji ise canlılar arasındaki çevre ile etkileşimlerini inceler.bu ikisi arasında ortak nokta cevredir.

0

kimya ve biyoloji tamamen birbirinden bağımsızdır aslında
nedeni suki kimya elementlerle reaksiyonlarla tepkimelerle formüllerle ifade edersek biyolojide ise canlıların dna organizma gibi şeyleri inceler arasındaki fark bence çok fazladır alması yoktur diyebilirim

0

kimya ve biyoloji ekmekle tuz gibi 8 ile 9 gibi birbirinden ayrilmaz bir parcalar. birinin eksik kaldigi yerde digeri ona yardimci olur. kimya daha ayrintili bir biçime bürünmüşken her seyi daha ayrıntıya inerek inceler . elekten un eler gibi. biyoloji büyük araştırma gerektiren çabalar gerektiren bir alandir. bu iki bilim dali birbirinden ayri düşünmek olmaz . butun bilim dallari birbirine yardımcı olur. komşu komşunun külüne muhtaçtır deyimi bunu iyi anlatir .

0

kimya biyolojinin araştırmada kullandığı malzemeyi daha küçük eleklerden geçirir

1

biyoloji bilimi canlıları inceler, kimya ise maddenin yapısını, bileşimini, özellik ve etkileşimlere tepkimelerini araştıran bilim dalıdır. biyoloji ve kimyanın en büyük bağ ve ilişkisi tıp alanında ortaya çıkar. biyoloji ile hastalıklar bulunurken kimya ile de bu hastalığı geçirecek ilaçlar keşfedilir.

1

kimya ve biyoloji arasındaki bağlantı çok güçlüdür çünkü ikisi birbirinin suyu ve tuzudur.biyoloji hipotezi kurar ,kimya analitik olarak sonuç çıkarır ve ikisi tekrar birleşir ve ortak sonuçlarla birbirini tamamlarlar.bu iki güçlü dal sayesinde insanlık şu an en iyi konumundadır.

1

ikisi de fen bilgisine ait bir ders olduğundan bağlantı noktaları çok fazladır.

0

fizik madde ve madde bileşenlerini inceleyen bir bilim dalıdır. fizik bilimi aynı zamanda bu bileşenlerin etkileşimlerini de inceleyen bir bilim dalıdır. kimya ise maddenin içindeki bileşenlerini inceleyen ayrıntılı bir bilim dalıdır. fizik ile kimya birbirine karıştırılmamalıdır. ancak günumüzde insanların çoğu daha doğrusu öğrencilerin çoğu bunları aynı şey sanabilir. çünkü bunun nedeni çoğunlukla ortaokullardaki fen bilimleri dersinin varlığıdır diyebiliriz. ortaokulda öğrenciler fizik, kimya ve biyoloji gibi dersleri sadece fen bilimleri dersinde işlemektedir. ancak lise hayatı başlayınca herşey ortaya çıkmaktadır. lisede fizik, kimya ve biyoloji dersleri hepsi ayrı bie derstir ve hepsi de birbironden zorludur. dediğim gibi fizik genellikle günlük hayatı ve maddeyi kanıtlarına dayanarak inceleme altına almaktadır. fakat kimya ise maddenin iç yapısını, atomik yapısın ve moleküler yapısını inceleyen ayrıntılı bir bilim dalıdır.

0

ikisi de fen bilimi dalına giriyor . biri maddeleri diğeri canlıları inceler .

0

ikiside fen bilimine giriyor . kimya maddeleri oluşumunu, inceler. biyoloji ise doğadaki bütün canlıları inceler .

0

biyoloji canlıları inceler kimya da o canlıların ve sistemlerin kimyasal oluşumunu inceler ikiside birbirine benzer .

0

ikisi de fen bilimi olduğu için iç içe geçmektedir kimya genelde eczacılıkta kullanılır biyoloji ise daha çok tıp alanında diş hekimliği ile alakalıdır insanın davranışlarını ve doğasını inceleyen bilim dalına biyoloji denmektedir. kimya daha çok maddenin yapı taşı ile ilgili sorunsalları incelemektedir

0

kimya maddenin yapısını inceler ve anlatır biyoloji canlıların türlerinin yapısıyla ilgilenir kimya ve biyoloji fen bilimleri grubunda yer alır ikisi de maddeyle ilgilenir ikisi arasında bir bütünlük vardır.

1

kimya ve biyoloji derslerini lisede görmeye başladık.ilk gördüğümüzde zor ve kötü gözüken bu iki ders aslında güzel derslerdir.bu iki ders birazda olsa birbirine benzer.çünkü içinde bir sürü bilgi ve bilim adlı çalışmalar deneyler gözlemler vardır.mutlaka bu iki dersin arasındaki farkı ve benzerliği anlamak için araştırmak lazım ve bu iki derside yakından takip etmek lazım .