0

degişik cevreye girdiginde o cevreye uyum saglama sureci farklı kulture uyum saglama surecindeki duygusal ve fiziksel tepkidir

cevremizdeki degişiklikler olursa yada degişik cevreye girersek tecrube edindigimiz tecrube etmek zorunda kaldıgımız saskınlık merak endişe kaygı korku kafa karısıklıgı husran gibi duygulardır.
yabancı bır kurture girdigimizde o kurture karşı verdıgımız duygusal tepkilerde diye biliriz kürtür şoku için yabancı kulture karsı verdigimiz duygusal tepkiler desekte bu duygusal tepkilerin sonucunda bazı fiziki ve psikoloji belirtiler ortaya cıkıyor ve bunlar belirli dönemler şeklinde tecrübe edilmek zorunda kalıyor .
birde bunu degişik cevreye giren kişinin kendisinin yasaması gerekirse girdigi gurupdakilere yasatan insan odali vardır bir nevi dagdan gelip bagdakini kovma durumu

0

kültür şoku daha çok insanların mesela türkiye'de yaşayan bir kişinin ingiltere'ye göçmesi gibi yan yurtdışına göçmesi gibi.insanlar bu bölgeye veya yere hoşuma stres yaşıyorlar çünkü adapte olma süreleri çok uzun sürüyor başka bir ülkeye göç ediyorlar ve başka bir kültür tanıyorlar kendi kültürlerini hiç uygun değil. kültür şoku illaki göç etmek de değil başka bir ülkeye ziyaret etmekle de olabilir. mesela türkiye'nin şartlarını gelenek ve göreneklerini alışmış bir insan yurt dışında bir geziye gittiğinde çok değişik yemekler yerler görür kendi kültüründen çok farklı şeyler görür o yüzden ama böyle değildir böyle şeyler insanları bile çok değişik bir bunun sonucunda kültür şok oluşur insanda.aslında insanlar onlara gittik deniz sevimliler ama bir yandan sadece ziyarete gidenler sevinmeliler eğer ki göç ediyorlarsa bu insanlar gerçekten kötü şaka yaşıyordur keşke göç etmek zorunda kaldılar ama göç ediyorlar maalesef insanlar değişik gelebiliyor böyle yerler kültür şok oluşuyor. aslında kültür şoku deyince ilk aklıma gelen suriyeli insanların adapte olmalarıdır kendi ülkemize ama maalesef adapte olamıyorlar çünkü buradan savaş yüzünden kaçan insanlar zaten korkarak geliyorlar ama buraya geldiklerinde maalesef ki insanlar çok aşırı biliyoruz suriyeli insanlar çocuklar gençler yaşlılar yani daha birçok insan o yüzden kültür şoku ve deyince yıkama bu insanlar gelip de açıkçası. keşke insanlar buradan kaçmak zorunda kalmaz alırdım ama maalesef savaş yüzünden gelmek zorundalar. kültür şoku bir nevi farklı düşüncelere halinde olmaktır. insanlara garip girebiliyor böyle şeyler.

0

sahip olduğumuz ve içinde yaşadığımız kültürden farklı bir kültürle karşılaşmak ya da yaşamak anlamında

0

kültür şoku bir kültürden başka bir kültüre geçişte bulunan bireylerin yeni kültüre uyum sağlamakta karşılaştıkları zorluklar iğdır sıkıntılar bunalımlar gösterdikleri tepkiler dir yani kültür şoku yeni bir olay ve olgunun insanlarda oluşturduğu psikolojik ve toplumsal bir şok bir korku heyecan ve panik durumudur bireyler hiç alışık olmadıkları bir kültürün içinde girdiklerinde ister istemez psikolojik açıdan olumsuz bir biçimde etkilenmektedirler bu etkilenmenin şiddeti kültür arasındaki farkla bağlı olarak artıp azalan bilmektedir ancak insan davranışlarının esnekliği farklar ve değişimler karşısında insanların hemen kültürel şoka girmelerini engellemektedir kültürel değişme eski koruma isteği ve çabası psikolojik ve çevresel faktörler kültürel şok hızlandıran ana unsurlar arasında yer almaktadır �nsanlar yeni kültürlere daire olduklarında kendi toplumsal kültürlerinde gösterdikleri davranış biçimleri bu yeni kültürel ortamda sarsılır ve bu durum kişileri olumsuz yönde etkiler kişinin yeni ortama uyum sağlayabilmesi için belli bir sürenin geçmesi gerekmektedir bu süre uyum süreci denilmektedir ve kişiler ancak bu sürenin bitiminde içinde bulunduğu kültüre uyum sağlayabilmektedir

0

kültür şoku herhalde kültürüne alışık olmadıgın insanların arasında bulunmaktır..

0

kültür şoku yurtdışına gitmek ve yurtdışında eğitim almak heyecan verici bir deneyim ancak yurtdışına gittiğinizde yaşayabileceğiniz olumsuz olaylardan biri de kültür şoku güldür çakırbeyli biri kültüründe olan insanların farklı bir kültür ortamında yaşamak zorunda kalması nedeniyle çeşitli sıkıntılar bunama ve sola çekmesi durumudur kısaca kendi kültürümüzden farklı bir kültüre geçtiğinizde osman döneminde çektiğin sıkıntılar olarak da tanımlayabiliriz peki kilonun kasa nedir kilosunun en hafif şekilde nasıl anlatabiliriz kültürünü artırıcı otlar nelerdir ütün kapsamı nedir insanlar en basit yer değişiminde hatta ev değiştirildiğinde bile alışma döneminde zorluk çeken ülke değiştirdiğinizde sosyal yaşamınız değiştiğinde ve kültürel boyutta farklılıklar yaşadığınız sıkıntılar çekmeniz kaçınılmazdır kültürel farklılıkları aşırı derecede fazla ise küfür soket ikisi de aynı oranda artmaktadır kültür arasındaki en büyük neden aslında insanların yeni bir ülkede yaşama isteği nivea men içten içe kendi kültürlerini terk etmek istememesi bir kişinin geçmiş deneyimleri duygusal durumu ve iklim özellikleri güldür show'un da belirleyici etkenlerdir yeni bir ülkede hemen her şey farklı olacaktır sonlandır başta olmak üzere eğitim sistemi değer yargıları yaşam şartları iklim sosyal düzen ulaşım sistemi yemek alışkanlıkları arkadaşlık komşuluk ya da kültürel özellikler gibi toplumsal davranış biçimleri ilk etapta hissedebileceğiniz farklılıklar olacaktır yeni bir ülkeye gittiğimizde ilk günlerde huzursuz endişeli ve karamsar olmamız normal kabul edilebilir ancak bu olumsuz durumun sürekli hale gelmesi veya gün geçtikçe artması sorular sorunları kronik hale getirerek yaşamınızı zorlaştırabilir

0

bir kültüre alışmış ken başka bir kültürle yüz yüze gelirsen buna denir ve sen alışkanlıklarından vaz geçmek zorunda kalırsın

0

farklı bir ülkede veya sehirde o güne kadar öğrendiğimiz herşeyin değişime uğraması gerektiğini anladığımız an kültür şoku yaşayabiliriz.agir ve sancılı bir süreçtir bu.multecilerin azınlıkların sık sık yaşadığı bu travmadik entegrasyon süreci mümkün olduğu kadar zamana yayılarak ve içsel değerlerin korunmasına özen gösteren programlar dahilinde yapılmalıdır.

0

kültür şoku bireylerin bulundukları kültürden başka bir kültüre geçtiğinde yaşadığı uyum problemlerini,karşılaştığı zorlukları, sıkıntıları,bunalımları ve gösterdikleri tepkileri anlatan bir kavramdır.
yani yeni kültüre geçtiğinde karşılaştıkları psikolojik ve toplumsal bir şok bir korku heyecan ve panik durumudur.
insan ister istemez farklı bir kültüre geçtiğinde psikolojik açıdan olumsuz etkilenebilir.bu etkilenmenin boyutu kişiden kişiye kültürden kültüre farklılık gösterebilir. eğer insan farklılıklara esnek bir yapıya sahipse daha az etkilenir ,fakat geleneksel bir yapısı varsa, esnek bir yapıya sahip değilse etkilenme oranı bununla beraber artar.
kültür şoku yine kişiden kişiye ,cinsiyetten cinsiyete, ilgi alanlarınıza ,tahsil derecemize ,görev süresine göre uzayıp kısalabilir. bu süre birkaç ay ya da 4-5 sene kadar sürebilmektedir. kültür şoku 4 evreden oluşur bunlardan ilki gözlem evresidir.
gözlem evresi ilk 1 haftayı karşılar ve kişi bu sürede yeni ortam ve alışık olmadığı insanları sadece gözlemler. bu gözlemler aslında kişide heyecan duygusu yaratır.çünkü insan bilmediği bir ortamda ne olacağı duygusuyla heyecanlanır. bu ilk heyecanın bitmesiyle kişi ikinci evre olan endişe evresine geçer. bu evrede birey pişmanlıklar yaşamaya başlar. acaba buraya gelmesi miydim acaba hata mı yaptım gibi bazı şeyleri sorgulamaya başlar. bu evrede kişi mutsuzdur ve depresyon belirtileri görülebilir. endişe evresinin bitmesiyle kabullenme aşaması gelir.kabullenme evresi en uzun süre yaşanılan evre olmakta ve geri dönüş evresine bir veya iki hafta kalana kadar devam etmektedir. en rahat geçirilen evre kabullenme evresidir. artık kişi tanıdığı insanları kabullenmiş, onlarla birlikte yaşamaya alışmışlardır. bu evrede kişi mutludur.
son evre ise geri dönüş evresidir. geri dönüş evresi de bir kültür şoku yaşamaya sebep olabilir. çünkü kişi yukarıda yazdığım evreleri tekrar tekrar yaşayabilme ihtimaline sahiptir.tekrar eski çevreye uyum,tekrar eski çevreyi kabullenmek yorgunluk yaratabilmek de hatta tekrar depresyona girmesine sebep olabilmektedir.

0

insanların yabancı oldukları, tanımadıkları bir kültürle karşılaştıklarında yaşadıkları uyumsuzluk, yabancılık çekme hissine kültür şoku denir

1

degisik cevreye girildiginde o cevreye uyum saglama sureci, farkli kulture uyum saglama surecindeki duygusal ve fiziksel tepkiler.çevremizde değişiklikler olursa ya da değişik çevreye girersek, tecrübe ettiğimiz, tecrübe etmek zorunda kaldığımız şaşkınlık, merak, endişe, kaygı, korku, kafa karışıklığı, hüsran gibi duygulardır. yabancı bir kültüre girdiğimizde, o kültüre karşı verdiğimiz duygusal tepkiler de diyebiliriz. kültür şoku için, yabancı kültüre karşı verdiğimiz duygusal tepkiler desekte, bu duygusal tepkilerin sonucunda bazı fiziki ve psikolojik belirtiler ortaya çıkıyor ve bunlar belirli dönemler şeklinde tecrübe edilmek zorunda kalınıyor.

0

bir kisi veya kisilerin çok bagli bir ulkeden ayrilip hiç tanımadığı bir ülkede yasamak için savas verdiği ve oranin kültürünü bilmediği için soka girmesine denir.

0

bir ülkeden başka bir ülkeye veya bir köyden şehire yani bir kültürden başka bir kültüre geçtiğinde yaşanan şey kültür şokudur.

0

kültür şoku demet bir kültürün duraklaması ve o gelene göremeyeceğim yapılmamasıdır

0

bir insanın köyden ayrılıp şehir hayatına katılmasında kültür şoku yaşar. çünkü doğduğu büyüdüğü memleketinden uzaklaşıp farklı örf ve adetlerin olduğu şehire gidince alışması zor oluyor

0

evlilik te kadınlar o tarz bi şey yaşayabilir.orf adet ,kültür farklı kadın ayak uydurmak için artık çabalar durur.

1

farklı kültürlerin kendi kulturune empoze edilmesi ve kendi kültüründen soğutulmasıdır.

0

kültür şoku, bulunduğu kültür seviyesinin içinden çıkıp farklı bir kültüre geçiş sırasında yaşanan uyumsuzluk ve olumsuzluklara kültür şoku denir. yani değişik bir ortama ya da çevreye girdiğimizde ortama uyum sağlama sürecinde olaylara verilen tepkidir.

0

alışılmış kültürün olduğu çevreden farklı bir kültüre sahip olan başka bir çevrede bulunulduğunda adaptasyon sorunun yaşanmasıdır.

0

kültür şoku şu an bizim milletimizin geçirdiği kültür boşluğu anlamı ne gelmektedir sanırım çünkü bizim milletin birçok alanda kültürünü kaybettiğini düşünüyorum özellikle ahlak edep yönünden saygı sevgi olarak kültürümüzde en çok şeyler kaybettiğimiz kanaatindeyim ama sadece bunlar değil toplum olarak eskiden bir cemaat toplum ahlakı sohbet geleneğimiz vardı şu anki nesiller kafalarını televizyondan telefondan kaldıramıyorlar her şeyi gezmek tozmak ve eğlenceden ibaret zaned diyorlar ama hayat bu değil