0

real madrid bu sezon çok kötü bir performans sergileyerek , taraftarı tarafından kabus olarak görülen bir sezondu.real madrid bu sezon ligde 3.sırada olarak ligi bitirdi, çok kötü sonuçlar elde edildi.şampiyonlar ligi'nde arka arkaya üç kez şampiyonluk yaşadı.real madrid takımında bu kadar kötü performans sergileneceğini kimse beklemiyordu, cristiano ronaldo'nun yokluğunu bu sezon çok aradı real madrid.

0

ronaldonun takımdan ayrılması çok önemli bir etkendir kesinlikle. ronaldo real madride çok sayıda kupa kazandırmıştır. bir çokta kişisel başarı elde etmiştir. bunlardan dolayı ronaldonun real madridden ayrılması onları olumsuz anlamda çok etkilemiştir. yerinin dolma imkanı da neredeyse yoktur. ronaldo şuan real madridde olsa en az 10 puan daha yukarıda olurdu real madrid. maç içinde öyle anlarda sahneye çıkıyor ki, vurduğu bir şutla, kafa vuruşuyla skoru birden değiştirebiliyor. böylesine bir oyuncunun kaybı da takımda kötü bir hava yaratmıştır. gareth bale her ne kadar ronaldodan boşalan görevi üstlenmeye çalışsa da oda sezon içinde yaşadığı sakatlıklardan dolayı bu yeri dolduramıyor. ronaldonun en önemli özelliği ise devamlılık ve istikrarıdır. sezon içinde neredeyse hiç sakatlık geçirmeyen ronaldo tam bir profesyonellik örneğidir. cezalı olmadığı sürece her maçta forma giyen ronaldo 6 yıllık real madrid kariyerinde sakatlıklardan dolayı sadece 3 ay kaçırmıştır. buda çok ama çok önemli bir istatistiktir. florentino perez bana göre transfere saçma sapan paralar harcayacağına ronaldo'ya 2-3 milyon euro zam yapsa şuan geçen yıl ki gibi hem şampiyonlar liginde, hemde ligde en iddialı takım olurlardı. ancak o bunun yerine ronaldonun eksikliğini doldurabiliriz mantığı ile bu yola çıkıp sonrasında her zaman ki gibi hüsrana uğramıştır. ronaldo şuan oynadığı juventusta çıktığı 18 lig maçında 14 gol atarak gol kralı konumundadır. aynı zamanda yaptığı 8 asist ile de asis krallığında 2. sıradadır. şampiyonlar liginde de 3 gol atan ronaldo toplamda bu sezon 17 gol 10 asist ile oynamaktadır. o yaşına rağmen korkunç bir istatistik bu. hele ki italya ligi gibi sert ve zorlu bir ligde. ronaldo tüm bunları başarırken real madrid de en golcü oyuncu bu sezon 8 gol atan gareth bale'dır. bu bile ronaldonun eksikliğinin real madride ne denli koyduğunu göstermektedir. devre arasında eğer kadrolarına neymarı katabilirlerse bir nebze olsun hem seyircisinin gazını alıp, hemde tekrardan direk skora etki edebilecek, ronaldodan sadece yarım gömlek aşağıda olan bir oyuncuya sahip olabilecekler. eğer devre arasında transfer yapmazlarsa bana göre bu sene hem barcelonanın hemde atletico madridin altında kalacaklardır. şampiyonlar liginde özellikle cska moskova karşısında aldıkları 2 mağlubiyet ile bu sene avrupa da ne kadar sıkıntılı zamanlar yaşayacaklarının da sinyallerini vermişlerdi. bundan dolayı real madridin bu sene ki böylesine kötü gitmesinin en büyük etkenleri arasında ronaldonun olmaması önemli bir yer almaktadır.

0

real madrid'in düştüğü bu durum perişanlık ya, takım evinde ligin alt temsilcilerinden birine bile yenilmişti iki üç hafta önce. ronaldo varken sahada adeta şov yapıyor futbol dersi veriyordu real madrid rakiplerine karşı, bu sezon tel tel dökülüyor ve sanki takımın defosu da belli oluyormuş gibi. real madrid'in marka yüzüydü ronaldo, dünyaya da çok güzel reklam servisi oluyordu ve real madrid'in popüleritesi hiç bir zaman kayıp yaşamadan artarak devam ediyordu. barcelona karşısında 5-1'lik mağlubiyet aldılar bu sezon, son zamanlarda ki derbiler arasında oynanan en büyük fark olmuş oldu. hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı real madrid, ronaldo ile peşpeşe alınan şampiyonlar ligi kupasına bu sezon çok uzak gözüküyorlar ve ronaldo'nun yolunu tuttuğu juventus elini çok güçlendirmiş oldu. bu sezon ronaldo şampiyonlar ligi kupasını bir kez daha görecek büyük ihtimalle, ronaldo'nun çok büyük bir futbolcu olduğu buradan belli olmuş oluyor. real madrid taraftarları kolay kolay ronaldo'yu unutacak değiller, lig maçlarında ronaldo için tezahüratlar yapıp oyuncuları ıslıklaması bunun en büyük kanıtı. onlar ronaldo'nun satılmasına karşı çıktılar, yönetime sitemliler.bernabeu'da ronaldo ile kazanılan başarıları özlüyorlar.

0

evet real madrid kötü bir gidişe sahip bu yüzden fazla iyi oynayamıyorlar ama bunun tek sebebi ronaldo olamaz ronalda takımda kilit oyuncu

0

bu konuya şöyle deyinmek istiyorum . cristiano ronaldonun gidişi deprem etkisi yarattı üreticilik konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyan real madrid bunu yaptığına pişman olmuştur .