0

beyin fırtınası bir konu hakkında çözümler üretmek ve belirlenen amaca ulaşmak üzere kişilerin özgür ve yaratıcı düşünceleriyle hareket ederek konunun çözümüne katkıda bulunacak girdiler sağlamalarıdır. düşünce aktarımları verimlidir. aynı konu üzerine odaklanıldığından fikirler olumlu anlamda çarpıştırıldığından fırtına adını alır.

0

beyin fırtınası ya da fikir fırtınası yaratıcı düşünceyi geliştiren takım çalışanlarını motive ederek kısa sürede çok fazla fikrin üretilmesine ve süreçlerin neden başarısız olduğuna dair çıkarımlar yapılabilmesine olanak sağlayan bir sürekli kalite geliştirme aracı

0

beyin fırtınası birşey için kafa yormak birden fazla kişi ile kafa kafaya verip halletmek desem

0

eğitim ve geliştirme amacıyla belirli bir probleme farklı açılardan farklı çözümler geliştirmeyi olanaklı kılar. grup üyeleri problem ile ilgili iyi yada kötü bir öneri getirirler. böylece konu ile ilgili farklı fikirler ortaya çıkar. en büyük avantajı, grup öylerinin kendilerine olan özgüven ve saygılarını arttırmasıdır. fikirlerine önem verilip dinlenilen grup bireylerinin moral ve motivasyonları örgüte olan bağlılıkları olunlu yönde etkilenir. beyin fırtınasını ortaya koyan ekibin başarısı büyük oranda grubu yöneten lidere bağlı olacaktır. uzmsn bireyin grup üyelerini fikirlerini fikirlerini açıklamaya teşvik etmesi, kısıtlayıcı tutum ve davranışlar sergilememesi sonuç açısından önemli olan hususlardır.

0

bir soru sorulur akla gelen ilk şey bir yere yazılır. düşüncelere asla müdahale edilmez, eleştirilmez.

0

bir konu hakkında birden fazla kişinin konuşması ve bilgilerini ortaya sunması