0

etkili konuşmak için hitap şekliniz çok önemlidir .hangi kesime hitap edeceksiniz öyle konuşmalısınız. etkili konuşmak için mimiklerinizi de kullanmanız gerekir. özellikle de ikna edici kabiliyetinizin olmasi etkili konuşmada çok önemli bir yer tutmaktadır. etkili konuşmak için şaşırmadan ve akıcı bir dille konuşmak gerekir .hiç takılmadan aklınıza gelen her şeyi soyleyebilmelisiniz. arada bir duraklamamaliniz . imm diyerek konusmamalisiniz. konuşurken kendinizden emin bir şekile konuşmak çok önemlidir.

0

etkili konuşmak için öncelikle konuşmacı konuşacağı konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapmalıdır. bu sayede boş ve yanlış konuşmaktan uzak durmuş olur. ayrıca konuşmacı lafı çok dolandırmadan ve uzatmadan konuşmalıdır. vermek istediği mesajı en kısa yoldan dinleyiciye aktararak sıkıcı olmaktan kaçınması gereklidir. uzayan bir konuşma ilk anlarda ki kadar dikkatli dinlenmez ve bu yüzden akılda kalıcı olmaz. konuşmacı ağdalı ve ağır bir dil kullanmamalı herkesin rahatlıkla anlayacağı bir konuşma yapmalıdır.

0

etkili konuşmanın inceliklerinden birisi etkili hitap yeteneğidir.etkili hitap ile konuşmanız daha da etkili hale gelir.bir diğeri ise vurgudur.dogru kelimeleri vurgularsanız konuşmanız daha etkili olacaktır