0

insan kendi gereksinimlerini karşılama insanların kendi kendilerinin gereksinim ve ihtiyaçlarını karşılama anlamına gelmektedir insan doğası gereği egoit ve bencildir bunu yapmaları imkansız demiyelimde içlerinde elbette vardır bir çürük elma diyelim insanın gereksinimlerinden biri yaşamak ve nefes almaktır bir diğeri ise yemek yeme ve içmedir. insanlar gereksinimlerini karşılamak için çabalarlar, çalışıp didinirler sırf yemek doymak haz alabilmek için yani kısacası insanlar boş yaşar ve sonra ecel teri dökerken bunun farkına varmaktadırlar.

0

merhaba , insan kaynakları ihtiyacı bir işletmenin gelecekte ihtiyaç duyacağı insan kaynağıdır bu ihtiyacın belirlenmesi işletmenin kısa ve uzun vade de ihtiyacı olan insan kaynağının sayı ve tür olarak belirlenmesidir.insan kaynağı ihtiyacının belirlenmesi insan kaynağı sayısını belirli düzeyde tutmaktır. bunun olması tabi oldukça zordur

0

örgüt açısından çslışanların şimdiki veya gelecekteki en yüksek verimliliklerinin gerçekleşmesinin sağlanması ve çalışan sayısının en uygun noktada tutulması yer almaktadır. işgücünün çok yönlü bir değişken olması nedeni ile bu optimum noktanın tespiti kolay olmamaktadır. bu nedenle, örgütün büyüklüğü, örgütün içinde bulunduğu sektör, faaliyet kolu, ürettiği ürün ile hizmetler dikkat alınarak insan kaynakları ihtiyacının belirlenmesinde kurumsal olarak, gelecrk dönemlerde yapılacak işlerin nitelikli ve nicelik olarak önceden belirlenmesi, daha sonra da bu söz konusu işleri yapacak olan uygun nitelikteki çalışanların sayısal olarak saptanması anlamına gelir.