0

ek insan kaynakları öğrendiğim kadarıyla çalışan devrin de giriş çıkışların sağlanması ile bulunan bi bilgidir . ek insan kaynakları ihtiyacı bir dönem için de oluşan eksikliği çözmek için ihtiyaç olandır. biraz karıştırdım galiba herkese kolay gelsin.

0

ek insan kaynakları öz insan kaynaklarına göre elde olanın yetmemesi sonucu ihtiyaç duyulan ekstra gelirdir, ek insan kaynakları konisunda, çalışan devri belirli bir dönem içerisinde giriş çıkış miktarıdır

0

bir iş örgütün yedek çalışan ihtiyacı devamsızlık durumu nedeniyle ortaya çıkan ilave çalışan ihtiyacı işten çıkma ve ayrılma nedeni ile doğmaktadır. ek insan kaynakları ihtiyacının analizinde üzerinde durulması gereken konu “çalışan devri” olacaktır. çalışan devri, belirli bir dönem içerisinde örgütte meydana gelen örgüte giriş ile çıkışlar miktarının, o dönem içinde örgütte bulunan ortalama çalışan sayısına bölünerek yüz rakamı ile çarpılması sonucunda bulunan oran olarak ifade edilebilir. çalışan devrin temelinde iki sna olgu yatmaktadır. bunlar, belli bir dönem içerisinde örgütte değişik nedenler emeklilik, ölüm, iş kazası, evlilik, annelik için ayrılmalar ile aynı dönem içerisinde örgütte yine değişik nedenler ayrılanların yeni işe girme, yeni yatırımlar nedeni ile işe alma ile olan katılımlardır.