0

istanbulda yaşayan birisi için asgari ücretle geçinmek çok zor ve hatta imkansızdır .çünkü türkiyenin en pahalı şehirlerinden birinde yaşıyorsunuz ve asgari ücretle geçinmeye çalışıyorsunuz .istanbulda asgari ücretle çalışılıcaksa evin tüm bireyleri çalışmak zorunda kalır veya tek çalışılacaksa asgari ücretin en az iki katını alıyor olmanız lazım. şehrin en güzel yerleri çok pahalı ve baya kalabalıktır.
insanlar istanbulda eğitim refah ve iş nedeniyle çalışıyorlar . birçok kişi köylerinden göç ederek bu megakente akın ediyor halbuki insanlar kendi memlekentinde iş bulabilseler buraya hiç kimse gelmeyeceği gibi aynı zamanda türkiyenin en kalabalık şehri olmaktan çıkıp sakin bir şehir görünümünü kazanır. büyüklerimizin bir lafı var doğduğun şehir değil doyduğun şehir senin memleketin bu anlayışla yola çıkan insan toplulukları büyük kentlere akın akın ilerleyip yerleşiyorlar.istanbuldaki asgari ücretle çalışanlar yeme ve içmeden mahrum kalıp aynı zamanda günlerin büyük bir bölümünü trafikte harcıyorlar yani bu insanlar hergün bu koskocaman şehirlerde eziyet çekiyorlar.sonuçta sadece büyük şehirlerde değil küçük şehirlerde de iş ortamı sağlansa bütün insanlar maddi anlamda rahat edecek ve kimse memleketinden ayrılmayacaktır.

0

istanbul'da kirada yaşayan bir asgari ücretli için hayat çok zor olur.kira,faturalar,mutfak alışverişi,yol parası,okul harçlığı derken maaştan geriye bir şey kalmaz.sosyal yaşamı sokakta çekirdek çitlemekten ileri gideceğini düşünmüyorum malesef.kiralar çok pahalı ya çoook uzak bir yerde oturacaksın ki ona da istanbul'da oturuyorum denmez ya da 1 oda bulacaksın ki o da çok zor.tek başına yaşamak bile zor ailesiyle oturan biri için borca dalmak ya da ek iş yapmak demektir.

0

su durumda iatanbulda bir askeri ücretlinin hanmi calismayip birde kirada duruyorsa gecinmesi biraz cok zor

0

asgari ücretin hic bi şekilde kimseye yetmediği açıkça ortada heleki istanbul gibi bir yerde ne olursa olsun asgari ücretler 3000 den fazla olmalıdır.adam kirasına yetiştiremiyo da yeme içme giyim nerde kaldı.zamlar çok ama maaşlar az kime nasıl yetsin.diyelim ki 4 kişilik bir aile anne çalışmıyorevde tek maaş 4 kişinin yemesine içmesine giymesine faturalara nasıl yeticek

1

asgari ücretle bırak istanbulu k.maraşta bile yaşamak zor

0

şu anda mevcut olan asgari ücret ile istanbul'da geçirmek hayal bile edilemez.kira miktarının çok yüksek olması insanları en büyük etkileyen noktalardan biridir.bu sebeple istanbul'da bu maaşla geçinmek neredeyse hayal olan bir durumdur.istanbul'da asgari ücretle geçinmek için en az asgari ücret miktarının 3500 tl olması gerekmektedir. ama asgari ücret devletin elinde olan bir ücret değildir. bu sebeple belirlenen miktar işveren ve işçi sendikası arasındaki görüşmeler sonucu alınan bir karardır. istanbul'da ev kiralarını yüksek olması insanların geçim sıkıntısının en büyük sebepleri arasında yer alır.bununla beraber alınacak mutfak masrafları ihtiyaçlar ve kişisel ihtiyaçlarını da günden güne pahalılık göstermesi insanların asgari ücrette geçirmesini neredeyse imkansız kılıyor.

0

asgari ücretle istanbul’da yaşamak imkansız daha doğrusu asgari ücretle yaşamak imkansız faturalar zatem tek başına 1000 tl yapıyor 500 aylık market bir aile kalan aylık para 500 lira bu 500 lira ile 1 ay geçinilmez o yüzden asgari ücretin en az 4-5k arası olmadı lazım

0

şu anki asgari ücret ile bırak istanbul'da yaşamayı diğer küçük şehirlerde bile yaşamak çok zordur. et fiyatlarının tavan yaptığı günlerde asgari ücretlilerin neredeyse et yemekleri imkansız hale gelmiştir. bu sebeple istanbul'da yaşamak için asgari ücretten daha fazlası gerekmektedir. istanbul'da yaşamak için asgari ücretin en az 3 bin tl olması gerekmektedir. bunun aksi bir durumun olmasında asgari ücretli istanbul'da geçinemez. istanbul'a yaşanan göçler günden güne artış gösteriyor. fakat istanbul'a gidenlerin oraya gitmekten dolayı pişman oldukları gözleniyor.

0

asgari üçretle bence istanbul da yanılmaz .
şöyle olur evde 4 kişi çalışır bence o da kıt kanaat geçinirler .
ben ısparta ögrenciyim , ve bana bile yetmiyor , evli olanlar , çocuk okutanlar nasıl geçiniyor bilmiyorum .
cidden geçim çok zor olmuş durumda .
istanbul da o paraya yaşamak imkansız belkide bence .

0

istanbulda asgeri ücretle kesınlıkle yaşanamaz diye düşünüyorum ben bursada oturuyorum ve oldukçada buradada geçim sıkıntıları çekıyorum diyebilirim sizlere daha geçen gün 1600 lira ile geçınemıyorum diyen bır vatandaşı vardı ben karıma kızıma yemek kıra masraflarını ödeyemiyorum diyen bır ınsan vardı yazık vallaha yazık o adamlara ne diyeyim istanbula asgeri ücretle yaşanılmaz herşey pahalı ben oraya bi kere gezmeye geldım bizi resmen kazıklayacaklardı üstü üstüne dolandırılacaktık diyebilirim sizlere çok pahalı bir şehır ve oldukçada yüklü bir miktarda paranız olması gerekiyor diyebilirim sizlere ben bi yarım köfte ekmek almak istedim 30 lira diyor ne yanında içeceği var ne patatesi ne tatlısı hiçbirşey yok yani istanbulda asgeri ücretle geçinmek zordu kira paraları orada oldukça fazla şuan asgeri ücret 2000 tl oldu ama ben yine geçinemem diyen insanlar var ben bu konu hakkında düşünce ve fikirlerim bunlar allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.

0

asgari ücretle istanbul’da geçinmek okyanusta inci tanesi aramaya benzer çok çok çok zordur asgari ücretle eğer ki geçinmek zorunda kalıyorsa bir insan ki allah yardım etsin şöyle yapmalıdır öncelikle kiracı ise ucuz bir kiralık ev bulmalıdır yakacak olarak doğal gaz kullanıyorsa sadece kaldığı odanın doğal gazını açmalıdır elektrik faturasından tasarruf etmek için fazla ışıkları kapatmalıdır gereksiz yere git yapmamalıdır çamaşır makinasını gereksiz yere ve bir yarın boş çalıştırma maldır bulaş makinası kullanmamalıdır kullanıyorsa ile tamamen full dolu bir şekilde çalıştırmalıdır kıyafet alırken ucuz şeyler almalıdır çok fazla kıyafet almaması gerekir yiyecek gıdaları gel genelde ucuz bim a101 şok gibi yerlerdentemin etmelidir sinemaya gitmemeli tiyatroya gitmemelidir hiçbir sosyal hayatta sosyal yaşama katılmamalıdır sosyallik olarak sahilde çekirdek çitleye bilir yıllarca asgari ücretle geçmiş biri olarak tasarruf nedir çok iyi bilirim gerçekten aşk ücretle geçinmek çok zor heleki çocuk yetiştirmek çok zor istanbul’da yaşayıp asgari ücretle geçinip bir de çocuk okutuyorsan vay haline mecbur karıkoca bir olup çalışmak zorundalar ulaşımda mutlaka toplu taşımayı kullanmalıdır yakın yerlerde yürümelidir dolmuşa binmemelidir taksiden uzak durmalıdır ekonomi tam da benim ilgi alanım bu soru tam benlik su faturasından tasarruf etmek için banyo yaparken bir kovaya su doldurup o kova bitene kadar banyosunu yapmalıdır imkanı varsa çamaşır makinasını. suyunu alabiliyorsa onunla balkonu ve tuvaleti banyoyu yıkamalıdır böylelikle bayağı bir tasarruf edebilir ve asgari ücretle istanbul’da yaşayabilir

0

istanbul türkiye'nin el pahalı şehri, asgari ücretli bir çalışan kesinlikle tek başına geçinemez istanbul'da. ya ek iş yapması gerekir ya da istanbul'da yaşamaması, 1+1 ev tutsa ve çok lüks olmasa sadece insanın yaşamına uygun bir ev olsa bile 1.500tl kirası var en az, ya da pis, sorunlu ve nemli bir evde 700tl ye yaşayabilir gecekondu ya da depo gibi bir yer olur bu fiyata anca. ulaşım zor ve pahalı, havası kötü, sokaklar torbacı it kopuk dolu istanbul'un bir çok semtinde. lüks semtleri ise güllük gülüstanlık gerçekten.

0

öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. açlık sınırının beş bin tl olduğu şu zamanlarda ben bir ailenin bin altı yüz tl ile gecinebilmesinin hele ki istanbul gibi pahalı bir şehirde mümkün olduğuna inanmıyorum. eğer istanbulda gecinecek olsa yarısından fazlası kiraya gideceği için yaşamaya pek para kalmayabilir

0

bir kere burada çok önemli hususlar var. öncelikle yaşadığımız şartlar ön plana çıkıyor ki burada ben dağılımı yaparken kirada olduğumuzu ve dört kişilik bir aile olduğumuzu varsayacağım. kiramızı düşünürsek ve şuan asgari ücretin be kadar olduğunu düşünürsek bu ücretin büyük bölümünün kiraya gideceğini göreceğiz. 1600 tl olan asgari ücretli bir kişi 800tl kira verecek olsa kalan parası ve toplamda dört kişi olduğundan dolayı ciddi problemler yaşayacaktır. kalan 800 tl gerçekten 4 kişiye böldüğümüzde 200 lira yapar ki bunla geçinebilmek imkansızdır. tabii burda faturaları da düşünmek gerekir ki ozaman işin çok zor olduğu görülür yine de asgari ücretle dört kişilik bir ailenin geçineceğini düşünüp hesap yapacak olursak kısaca şmyle olacaktır tabi tahmini olarak. kira 800 lira, faturalar 200 lira desek geriye 600 lira kalır. bunun mutfak masrafını günlük olarak minimum 20 lira bile düşünsek 600 lira yapar ve asgari ücreti bitirmiş oluruz. tek kişinin bu parayla geçindiğini ve kirası olmadığını düşündüğümüzde ise bambaşka sonuçlar çıkar ortaya. günlük olarak yemek, faturalar düşünüldüğünde 25 lira bile desek aylık 750 lira eder ve geriye 850 lira kaldığını görürüz. bunu isterse biriktirebilir çok rahat bi şekilde veya kira verdiğini düşünürsek kiraya gidebilir. ancak yine de her şartta asgari ücretle ister tek olsun ister aile olsun geçinmenin çok zor olduğu gerçekten çok açık bir gerçek bence.

0

istanbul gıbı büyük bir şehirde askeri ücretle çalısmak oldugunca zordur ve ınsanlar geçınme sıkıntısı çok yaşarlar asgeri ücret suanda 1600 tl ve bır aıle sadece bır bırey calısıyorsa coluk cocuguda 4 kişi ise bunun cocuklarına masrafı var evın kırasına var dogalgaz elektrık su faturaları var cocugun okul masrafı okula gıt gel yol parası gıbı bırçok masrafı var ve ıstanbulda asgerı ucretle gecınmek oldukça her zaman sıkıntılıdır ve yakın bır zamanlarda bı vatandaş ısyan ettı ben evımın geçımıne bakamıyorum cocuklarıma bakamıyorum dıye cogu ınsanlar ısyan etmıstır ve ıstanbulda kıra olsun hersey pahalıdır ve zor gecınenlerde vardır bu konuda hele 3-4 cocugu olan aıleler cok sıkıntı cekerler asgerı ucret daha cok pahalandırılmaldır ve oldukça yüksek bir bütçeye cıkartılmalıdır bir söz vardır kasşık kadar verıyorlar kepçe kadar alıyorlar diye bu söz o sözdür.

0

şimdi öncelikle istanbulda yaşamıyorum ama bence 1600 liraya istanbul'da geçinebilmek cok zor . hele ki kışın dogalgaz parası vermek elektrıık su fatura falan fılan ıvır zıvır derken cok para gıder.e birde ev kiraysa istanbul'da 1600 e hayatta yasanmaz. ama saçmalık yanı 1600 e yasamak ıstanbulda bence en az 2500e ancak yaşanır

0

evet istanbul gerçekten yaşam şartlarının zor olduğu bir yer türkiye ekonomisinde en zor şartların olduğu yer kesinlikle kaçınılmaz ve nüfus yoğunluğu bakımından türkiyenin en kalabalık nüfusu böylelikle is olanakları olsun yaşam kaliteleri olsun gerçekten zor bir yer asgari ücret ne mi olmalı sorusuna gelirsek de ev kiralarin 1000 tl başladığı bir yerde ve şuanki türkiye ekonomisinin bulunduğu yeri göze alırsak bence asgari ücret en az 5000 tl olmalı insanlar rahat koşullarda yaşamaları için çanları ile başları ile çalışırken istanbulda ki hayat ucu ucuna getirdikleri ay sonlari gerçekten zor bu yüzden ki 5000 tl olursa ki bana göre o bile yeterli durumda değil anca kurtarır bir aileyi 5000 tl ama bu rakam sadece bir hayal ötesinden başka bir şey değil şuanki türkiye ekonomisi zor şartlar altında işveren olsun işçi olsun büyük sıkıntılar içinde bu durum halkı osandirmis isyan ettirmiştir durumda ne yazikki bu durumun düzelmesi ise gerçekten zor insanlar hala umutlu bir şekilde tırnak larini kaziya çalışıyorlar ve zir geciniyorlar

0

istanbulu baz alarak konusacaksak asfari ucret 5000 tl de olsa yetmez malesef ataturk havaalaninda bir soguk sandvic 15 tl den basliyo sabiha gokcen giris kapisinda simir 6 tl ataturkten taksime taksimdem sabiha gogcene gidis 40 tl taksi tutup gitsen 300 tl bi yerde oturup durum yesen 25 tl ayran 5 tl bor bardak cay 5 tl den basliyo dolmus aktarma tranway metrosu herseyi para ev kirasi elekrik su olayina daha girmedim b8le siz dusunun :) allah yardimcisi olsun insanlarin dogu gineydoguda 1500 tl ile yasayan aileler var ben 3500 tl ye evin yolunu bulamiyorum ustelik bekarim :)

0

srbat olurdu asgari ücretle istanbulda nefes alınmaz

0

usta asgari ücret ile dayanirsin istanbul da sadece zenginler yaşamıyor oradaki insanlar aldığı nefese para odemiyorlardur bir tek adamlar yola tuvalete her yere ayrı paralar oduyorlar