0

2 bin lira ile geçinebilenler aslında kazançlarını çok rahat katlayabilirler. nasıl mı? 2 bin lira ile nasıl geçiniyorum isimle komediyi anlatın. avrupada millet her yeriyle güler 2 bin lira ile nasıl geçindiğinizi, geçinmek için ne taklalar attığınızı duyunca. deli para kazanırsınız böyle. türkiyede işler böyle. avrupalıların güldüğü miktarlara ev geçindirilmeye çalışılıyor. kiralar olmuş bin lira. millet nasıl geçinecek 2 bin lirayla. yazık vallahi. 31 marttan sonra en çok alkış yapanlar da maalesef asgari ücretle geçinenler. bir kere de karşı çık kardeşim. hakkını ara. ama yok yapmazlar

0

ülkede üretim olsa ucuza alsak 2000 bin tl ile geçirilebilir

0

şuan adamlar her şey e zaman getiriyorlar , ve bizimde 2000 tl ile geçinmeye çalıştırıyorlar .
bakanlar alıyor 10 bil mem kaç biz kıt kanaat geçiriyoruz .
adamlar bir elden verip bir elden alıyorlar .
biz nasıl geçinecez nasıl yetecekse .

0

evet gönül ister ki asgari ücret 2500 den aşağı olmasın. ama her şeyin dengeli bir şekilde dağıtılması gerekir. o yüzden şu an ülkede yapılmış olan zamlara bakılarak bence asgari ücretin 2300 olmasını isterdim. ama dediğim gibi hiç yoktan iyidir 1700 tl ile geçim yapmaya çalışan insanlar eminim 2020 tl'ye de çok mutlu olmuşlardır.

0

suan ici. 2020₺ ve bence yeterli ama soyle bi 2300-2400 emekci abilerimize ablalarimiza iyi olurdu ama,1600 den 2000 e cikmasi yani 400₺ zam cidden cok iyi.

1

mühim olan asgari ücretin artması değil, enflasyonun artmaması. yoksa 2020 lira fena değil. ama alım gücü konuşulmalı. iki aydır alım gücümüz düştü. bu yılbaşı zamlarından sonra ne olacak peki? bir de işveren bu paraları verebilecek mi bu kriz ortamında yoksa işten çıkarmalar artacak mı?

verilen zamdan ziyade bunlar konuşulmalı bence.

0

vallahi asgari ücret 3000 tl olsaydı o zaman yeterli hissederdim. çünkü bu zamanın şartlarında 3000 çok bir rakam değil . o yüzden bence 2000'de yeterli değildi yine de buna da şükür diyoruz. inşallah daha da artacağını düşünüyorum çünkü buna da insanların kanmayacağını ve tepki göstereceğini düşünüyorum.inşallah 3000 olur bir zarara girmeyiz yani çünkü her şeyin fiyatı arttı gittikçe.