0

bizler geciniyoruz da bu asfari ucreti belirleyenler ve onaylayanlar gecinemez. imkansiz gecinmeleri. sanirim onlarin bir ogunluk yemekleri yada bahsis boss dagittiklari para kadar degil

0

tek başıma yaşarsam az çok geçinebilirim ama en az 2 kişi olursak o iş zor hattâ neredeyse imkansız

0

asgari ücretle bir ay geçinmem kesinlikle mümkün değil. ama deneyeceğim nasip olursa her ay bir asgari ücretle geçinmeyi.

0

geçinebılırım ama zor geçinirim yıyecek ve temel ıhtıyaçlara gelen zamlarla bırlıkte bazı zamanlarda zorluk çekebılırım vergılerın azalmasi iyi olur veya askerı ücrete zama gelmesı gunumuzde her sey çok pahalı ınsanlar zor zamanlar geçiriyor

0

asgari ücretle tabiki para bankadan hesaba yatar cebe girmeden borca gider bu şekilde gecnilir sonrasında asla gecinemezsiniz. malesef bu şartlar altında calisior.

2

9 senedir geçiniyorum. ama sadece kendim. eve giren tek maaş değil çünkü. çocuklu ve sadece aile reisinin bir ev geçindirmesi çok zor asgari ücretle, destek almıyorsa kesin borçlanıyordur.

şartlar her geçen gün zorlaşıyor, her şeyin fiyatı artıyor ama maaşlar olduğu yerde sayıyor. umarım yılbaşında güzel bir düzenleme gelir maaşlara, sadece zam gelir diyemiyorum çünkü zamlar işvereni zorlayacağından, işten çıkarmalar söz konusu olacaktır. en azından devlet bazı kesintileri karşılasa, işverenin yükü azalır bu da maaşlara yansıtılır diye düşünüyorum.

2

bence şuan ki şartlarda asgari ücretle bir ayda zor geçinilir. çünkü her şey çok pahalı ve ekonomik kriz var.

1

tek başına yaşayan birisi zor da olsa geçinebilir evli birisinin geçinme şansı yok.

0

ev kira ise 2 çocuk okutuyorsan elektrik su doğalgaz ödemesi derken yetmez

0

ben bir bekar olarak geçinirim, aylık 300 tl bir sigara masrafım var, haftada bir kere arkadaşlarla dışarda cafeye çıksam 20-30tl harcasam ayda 120 tl de öyle masrafım olur tamam bu kadar benim masrafım geri kalan parayı da yatırım yaparım.

0

hayır asgari ücret ile kimse geçinemez

0

ev kirası ile asgari ücret neredeyse aynı,bu durumda nasıl geçinilebilir ki.