0

emekleri olmaz olur mu hiç bence toplumda en çok ihtiyaç olması gereken bir meslek psikolog psikiyatr gibi meslek gurupları bana kalırsa. çok önemli bir iş yapıyorlar ben saygı duyuyorum oturdukları yerden para kazandıklarını da inanmıyorum ha belki devlet hastanesine gidersiniz orada on dakika sizi dinlerler sonra bir ilaç yazıp yollarlar evet bunu belki bu şekilde değerlendirebiliriz ama siz para verip gittiğiniz zaman sizi tedavi etmeye çalışan özel insanlar da var. yani bu bakımdan psikolog psikiyatr gibi doktorlar bence çok önemli muhakkak olması gereken bir meslek gurubu. bence olmalı.

0

oturduğu yerden para kazandam diye bidurum yoktur kimi benden gücünden başka iş olmadığın düşünür diğer işlerin boş olduğunu zanneder halbuki beyin gücüyle yapılan işlerde en az öbür işler kadar yorucudur

0

ne kadar iyi bor soru insanlarin ortak düşüncesini akrarmada toplanilacak tek soru bu dusunceye sahip insan da ne bileyim ya eğitim seviyesini arttırması okuması cok okuması kelime dagarcigini geliştirmeli ve biraz psikoloji okumasını tavsiye ederim bir profesör bir dr kolay yetismiyor o saçlar kolay agarmiyor ve kolay kazanilmiyor hic bir sey. beden işçiliği zor evet ama beyin işçiliğini herkes yapamaz ve bu soru tarzini benimsemiş insanlar bu gibi alanda uzman kisileri yargilayamazlar nacizane...

1

insanların sorunlarını dinlemek bir yana herhangi bir insanı dinlemenin kolay bir şey olduğunu hiç zannetmiyorum. ben dinlerken müthiş yoruluyorum. hele etkin/verimli dinlemenin insanı yormanın ötesinde yıprattığını da düşünüyorum. psikologların yaptığı işe baktığımda, kazandıklarından çok daha fazlasını hak ettiklerini düşünüyorum. kendini objektif bir algıda tutup, karşındaki kişiyi onun hayat tarzı, gerçeklikleri, doğruları ve yanlışlarıyla anlayıp, ona yeni düşünme şekilleri, yolları sunmanın hiç kolay olmadığını düşünüyorum. bir insanın kendi çözümünü üretme sürecinde takipçi olmanın, onun yanında bulunmanın da zor olduğu görüşündeyim.

1

herkes, sahip olmadığı işi en kolay, sahip olduğu işi de en zor iş sanar. psikologlar eğer işlerinin hakkını veriyorsa hiç de oturdukları yerden para kazanmazlar. çünkü insanları dinlemek, empati yapmak, doğru yargıya varıp önerilerde bulunmak insanın enerjisini emer belli bir süreden sonra. senelerce bu konularda dirsek çürütmesine değinmiyorum bile.

0

hayır tabi ki bir insanı dinlemek, ona gerekli tetkikleri yapmak oturduğu yerden para kazanmak olamaz bence. dinle geç değil ki bun mesleğe gün geçtikçe ne kadar ihtiyaç olunduğu yaşanan olaylardan ortaya çıkıyor zaten, insanların şiddete meyilli olması, sürekli cinnet getirdi haberleri, sınav stresi gibi. bunların hepsi hayatımızı o kadar etkiliyor ki profosyenel yardım almak gerekiyor. oturduğu yerden para kazanıyor lafını hak etmiyorlar bence.

0

bence hicde kolay değil meslekleri zor sonuçta birilerini sürekli dinliyorlar.bizi düşünün surekli birilerin hayatını dinliyorsun offf hiç cekemem yani işleri gerçekten zor.

0

hayır tabii ki de psikologlar oturarak tabii ki de bir iş yapıyorlar ama oturduğum yerden para kazanıyorlar yine insanlarla uğraşmak kolaymı ki zaten.bence hiçbir şekilde psikologların oturduğum yerden para kazandığını sanmıyorum gerçekten çok emek verilerek yapılan bir iş tabii ki de her meslekte işini iyi yapmayan insanlar vardır o insanların geçiyorum zaten.genellikle psikologlar insanların sorunlarını dinliyor onları yardımcı etmeye çalışıyoruz yardımcı olmaya çalışıyor gerçekten çok zor bir iştir var insanlarla uğraşma gerçekten hiç iyi değil. benim hiçbir şekilde böyle bir şey yok psikolojik bozularak bir kisi psikoloğa gitmedim ama giden akrabalarım var gerçekten de çok iyi geldiklerini söylüyorlar. genel anlamda psikologlaroturdukları yerden para kazanmadan tabii ki de genellikle işlerinin hakkını vererek yaparlar insanlarla dertlerini dinler ve onlara bir çözüm bulmaya çalışırlar gerçekten çok zor bir işleri var.

0

aslında en zor işi o yapıyor ben bir süre destek aldım çok rahatladım.

0

biraz öyle yani dinliyor sadece ona göre cevap veriyor

0

benim şöyle bir tabirim vardır bu zamanda kolay iş yoktur abi her işin azda olsa çokta olsa bir zorluğu vardır.

0

var o kadar kendini aptal sanan insanlar var ki bunları düzeltmek kolay deüil