1

yaş kesen baş keser diye bir atasözü vardır ülkemizde. ölen birinin yerine birinin doğması gibi bir durum değil bu. yaşlı ağaçların kesilmesi belki biraz affedilebilir ama toplu halde ormanların katledilmesi ve yerine fidan dikildiği savunulması çok saçma. ülkemizin uydu fotoğraflarına bakıldığında nasıl bir ağaçsızlandırılmaya gidildiği gözler önüne seriliyor. ağaçları kesmeden fidanları dikmemiz lazım. açığı ancak kapatabiliriz. asla orantılı değil.

0

çok fazla ağaç kesiliyor ama ağaç sever insanımız da ağaçlardan çoğaltarak sürekli fidan dikiyorlar ve fidancılar da güzel iş yapıyorlardır çünkü gayet iyi satış yapıyorlar.

0

çözüm için devlet kararı da gerekir tema vakfı gibi toplumsal kurumlarda gerekir

1

yani kesilen ağaçlar dikilen ağaç orantılı olsa ne yazar ki. bir ağacın büyümesi kaç yıl sürüyor.ağaçları vahşice katlediyorlar. hiçbir şey yapamasalar bile , bina dikmek istedikleri yerde orman varsa eğer ne hikmetse kısa bir zaman içinde o ormanda yangın çıkıyor. onca giden ağacın ardından yüzlerce fidan dikilse zarar nasıl kısa zamanda en aza indirilebilir ki. bizler bir ağaca karşılık 100 tane fidan diksek neye yarar bir kıvılcımla onları da alır götürürler.