0

göreceli bı kavram bu kişiye göre değişkenlik gösteriyor.belgesel tartışma programları çok faydalı insanları bilgilendiriyor ama diğer dizi magazin boş sohbet olan programlar hiçbir işe yaramiyor ne yazikki.

0

televizyonu hangi amaçla izlediğine bağlı olarak bu sorunun cevabı değişir eğer gerçekten faydalı bir şey izliyorsa ve buna da yeteri kadar zaman ayırıyorsa zamanını öldürmüş sayılmaz ama televizyonla ilgili bütün vaktini saatlerce spor programları diziler ya da filmlerle geçiriyorsa o arada yapacağı daha faydalı şeyler olabileceği için tabii ki de insanın vaktini öldürür

0

ne izlediğine bağlı olduğunu düşünüyorum. hayatından komple televizyonu çıkarmayı doğru bulmuyorum. bu dönemin bir bütünlük parçası televizyonda. diğer türlü sosyal hayatından kopuyorsun aslında. ister istemez televizyon izlemek ile sosyalliğin ne alakası var denilebilir. gündeme uzak olursun, toplumdan koparsın. 1940'lı yıllarda yaşıyor gibi kalırsın toplumda. hayatında dönemin tüm getirileri olmalı ama dozunda olmalı. gelin kaynana programları, milyonuncu bölüm çekilen gündüz kuşağı dizileri gibi ise televizyon izleme kültürün zamanını öldürür. bunu yapacak isen yapma sevgili arkadaşım. bunun yerine aç bir belgesel izle, dünya kanallarının haber bültenlerini anlamasan dahi aç dinle, görselleri olayları anlamaya çabala ki orada da kendine bir bakış açısı kat. yani uzun lafın kısası sen televizyonu açtın ve ne izlemeyi seçtin önemli olan bu. ne öğrenmek neyi özümsemek istedin. sen mi televizyonu yönetiyor olacaksın o mu seni rehin alacak tüm olay bu.

0

evet bazılarının zamanını öldürür çünkü televizyon bazı kişiler için boş vakit geçirmekle kullanılsa da bazıları için boş yere vakit oldurmektir.

0

izlenen program izdivaç, yemek veya dizi ise zamanımızı öldürür.televizyonu sadece haber ve belgesel izlemek için açıyorum.arada bir eski yeşilçam filmleri denk geliyor, onlara bakıyorum ama televizyonun başında çok da durmuyorum çünkü insanı sıkıyor bir yerden sonra.

0

evet kesinlikle zaman öldürüyor.onun yerine kitap okunmalıdır.

0

evet boş boş zamanını alan bi radyasyon aletidir ama yaralı yönleride var

0

genelde insanlar için sağlıklı bir aktivite olmasa da televizyon izlemek insanlar için yararlı programlar izlendiği takdirde insanlar için sağlıklı olabilme duruma sahiptir . kültürel bilgi birikimine katkı sağlayan programlar izlenebilir diye tavsiye edebilirim herkese güzel programlar oluyor onları izlerlerseniz çok daha yararlı olur ayrıca reklam çıktığı takdirde hemen kapatıyorum ben reklamlar genelde kapitalizmin oyunu olarak düşündüğüm ve tüketime ittiği için beni ben reklam izlemeyi tercih etmiyorum .

0

izlediğin filme diziye veya programa bağlı olarak değişiklik gösterir mesela bir aşk filmi izliyorsundur vaktini öldürmüş olursun çünkü tüm aşk filmlerinin sonu hemen hemen aynı şekilde biter ya kavuşurlar yada kavuşamazlar vesayre vesayre veya bir yarışma programı izliyorsundur yine aynı şekilde zamanını öldürmüş olursun onları izleyip reyting yaptırıcağına kitap okuyup kendini geliştirebilirsin ama tabikşde sana kalmış birşey bu.

0

televizyon izlemek tadında bırakmak gerekir aynı telefon gibi. ama başından kalkamazsanız o zaman sorun var demektir.

0

öldürüyor çünkü boş bişeydir insana pek faydası yoktur

0

hayır vakit geçirmek eğlenmek öğrenmek içindir