0

kitap okumak televizyon izlemekten daha keyiflidir. yeri geliyor üç beş gün televizyonu bile açmıyorum. haberleri bile telefondan takip ediyorum. çocuğum da küçük onun yanında hiç izlememeye çalışıyorum. oldum olası kitap okuöayı çok severim televizyon da nedir umrumda bile olmaz. kitaplar sevdiğimse saatin bile nasıl geçtiğini anlamam. bazen çocuğumu yatırırken bazen koltukta okurum ama okurum. şeker portakalı, iki cami arasında aşk, incir kuşları, simyacı, aylak adam, sofienin dünyası, olasılıksız, uçuurtma avcısı, bin muhteşem güneş, bir çift yürek, hekim daha niceleri okunması gereken harika kitaplardır. bunları okuyup hayatıma değer katmak varken televizyonu umursamam.

0

tabikide kitap okumak en güzeli bunun kadar faydalı birşey varmı hem bilgi sahibi oluyorsun hemde ne kadar çok okursan o kadar diksiyonun güzelleşiyor televizyon izlemenin de iyi yanları var tabikide dünyadan bir haberdar olmadan yaşanmaz televizyon izleyerek neler olup bittiğini öğrenebilirsin ama tabiki de benim tercihim herzaman kitap okumak

0

ikisinin de güzel yanları var ama bana göre kitap okumak daha güzel sakin bir ortamda sayfalarını çevirerek romanın ya da okuduğun hikayenin şiirin dünyasına girmek veyahut da ilim tahsil etmek için herhangi bir daldaki kitabı okumak bana televizyon izlemekten daha zevkli geliyor ama bu hiç televizyon izlemiyorum anlamına da gelmiyor tabii

0

kitap okumak çok daha güzel ama günümüzdeki imkanlar ile aslında aklımızı cezbeden o kadar çok nokta var ki kitap okumaya zaman bulamıyoruz. bunun yerine televizyon izliyoruz ve beynimizi uyuşturuyoruz. dikkat eksikliğine ve tembelliğe neden olduğu için de akabinde kitap okumak yalnızca bir hayal veya gerçekleşmesi çok zor bir hedefe dönüşüyor.

0

meraba söyle diyeyim insan zevkine birşey diyemeğiz neden derseniz ise bazılarımız televizyonları bazıları kitap okumayı seviyor benim tercihim kitap okumadır kitap okumuduğumuz zaman hem okumamız hemde zihnimiz gelişiyor görüyoruzki televizyon izlediğimiz zaman eğlenceli oluyordur ama yarısından fazlası şiddet içeriyor hayal dünyamızı yok ediyor benim her zamanki tavsiyem ve tercihim kitap okumadır.

0

ikisinin yeri farklı tv izlerken karşımızda görüntü var eğleniyoruz beynimiz yoruluyor kitap okumak düşünmeyi sağlıyor hayal kurmamızı sağlıyor beynimiz dinleniyor konuşmamızı etkiliyor

0

aslında kitap okumakda televizyon izlemek de insan için faydalı dir.ama gunumuzde daha çok kitap dan fazla fazla televizyon izleniyor.

0

eskiden roman okurduk şimdi milyon tane dizi var ve her detayıyla konular işlendiği için romandan bir farkı yok bence.

0

kitap okumak cunku okuman gelisir ve ben hep kitap okumayı severim

0

kitap okumak daha güzel bana göre hem dr daha faydalı

0

kitap okumak daha güzeldir, ruhun derinliklerinde çocuksu heyecan,sevinç, mutluluk, hüznü günyüzüne çıkarır.televizyon izlemek bizi hipnotize etmiş gibi bir hâl aldırır,tek katkısı haber saatleridir ve başka da bişeye yaramaz içi boş olan koca kutu.kitap bizi farklı dünyalara götürür, kafamızı rahatlatır, bilmediğimiz yenilikleri sunar.toplum içinde duruşumuz ile alakalı ağırlık verir bize,hayata bazen dört kolla sarılmamız gerektiğini hatırlatır kitabın o eşsiz kokusu.

1

yani kitap okumak kitap çok sardığı zaman güzel oluyor kitabın başından kalkamıyorum. ancak televizyon izlemek daha çok saran bişey her gün diziler, yarışma programları izle izle iyice televizyon bağımlısı olduk malesef. keşke bundan vazgeçip kitap okumayı daha çok alışkanlık haline getirebilsek.

0

bence televizyon izlemek daha eğlencelidir.

0

yerine gore kitap okumak,yerine gorede televizyon izlemek daha guzel.

0

tabi ki kitap okumak daha yararlı ama televizyon izlemek daha eğlenceli.

0

ismimden de anlasilacagi uzere kitap okumak daha zevkli bana gore

0

kitap okumak çok daha keyifli hele bide okuduğunuz kitap sürükleyici ise çok daha keyifli olabilir.

0

kitap okumak televizyon izlemekten çok daha güzeldir bence

0

televizyon izlemek nefse daha hos geliyor o yüzden televizyon izlemek daha güzel