0

yeşil çay zayıflatır vücuttaki ödemi atar.antioksidan bakımından zengindir.bol miktarda b c e vitamini içerir.şeker hastalığına iyi gelir.cilt sağlığını korur.kötü kolestrolü düşürür.damarlara iyi gelir.anti aging özelliği ile yaşlanmayı önler.içerdiği polifenoller sayesinde kanseri önler.diş ve ağız sağlığına faydalıdır.tansiyona iyi gelir.idrar söktürücüdür.

0

yeşi çay'ın faydaları:
kanser olan insanların yeşil çay içmesinde çok fayda vardır bunun nedeni.kanser hücrelerinin yok olmasına yardımcı olan faydalı bir bitkidir.sürekli kullanılmaması gerekmektedir.yeşil çayın içerisinde bulunan antikanserojen ve antioksiden dolayı e ile b vitaminine göre daha yüksek koruyucu özelliği vardır.cildimizin bakımı için,diş sağlığı için ve bütün vucudumuzun sağlığı için yeşil çay içmemizin faydası çoktur.gün içerisinde yeşil çayı tüketebilirsiniz akşamları ise içilmemesi gereklidir çünkü vucutda halsizlik ve uykusuzluğa yol açmaktadır.hamile olan bayanların yeşil çay dan uzak durması gerekir.yeşil çay unutkanlıpa ve metobalizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor.

0

yeşil çayın bir çok faydası bulunmaktadır.diğer çaylara göre faydası oldukça fazladır.
yeşil çay’ın faydaları kısaca;
yeşil çay içmek diyabetin ilerlemesini önler
yeşil çay,kötü kolesterol değerini düşürür.
yeşil çay cilt ve saç sağlığını korur
yeşil çay içmek kilo verdirir
yeşil çay iyi bir ağız bakımı sağlar
yeşil çay tansiyona iyi gelir
yeşil çay damar tıkanıklığını önler
yeşil çay kanseri önler;
meme kanseri,mide kanseri,cilt kanseri,yumurtalık kanseri,mesane kanseri,yemek borusu kanseri,pankreas kanserlerini önlemektedir.
yeşil çay bağışıklılığı arttırır
yeşil çay sindirim sağlığını korur

1

kilo vermeye yardımcıdır. günde 5 fincandan fazla içildiği zaman böbrekleri yorar.

1

yeşil çay normal çaydan biraz daha farklı olarak içersinde insanın sağlıklı olması daha az hasta olması için uygun olan antioksidan maddelere sahiptir . ayrıca metabolizmanın işleyiş hızını arttırıcı bir madde olduğu için kilo vermek isteyen insanların tercihleri arasında her zaman yerini korumayı başarmış bir çay olmuştur . tadı da çok güzeldir kalp hastalıklarına iyi geldiği için kardiyoloji hekimleri yani kalp sağlığı uzmanı hekimler tarafından önerilmektedir . çin'de ve uzak doğu ülkelerinde herkes genelde siyah çay yerine yeşil çay tercih etmekte ve tüketmektedir . ülkemizde de son yıllarda tüketimi oldukça artan bir malzeme olmayı başarmıştır .

1

yesilçay antioksidan özelliği bulunan zayıflamaya yarayan bir çay çeşididir

1

kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler, kilo kaybını teşvik eder.