0

ben çocukların internette vakit geçirmesini yani fazla zaman geçirmesini doğru bulmuyorum bence çocukların dışarı da olması bu güzel yaşlarını sosyalleşerek çevresiyle iletişim kurarak oyun oynayarak paylaşarak geçirmesi gerekir böylece hayattaki tehlikelere karşı yaşamayı öğrenir hayat mücadelesi geliştirir. çocuk evde olduğu zaman daha çekingen bir ruh hali içine girebiliyor hiç değilse dışarıda olduğu zaman daha girişken daha insan ilişkiler kuvvetli bir yapıda olabiliyor aynı zamanda çevik ve cesaretli de oluyor. çocuların dışarıda yaşıtları ile beraber oynaması vakit geçirmesi bana daha doğru geliyor tbaikş bununda bir sınırı var ama. internette yani o dünya da çok fazla vakit geçirdikleri zaman artık orada yaşıyorlar apolitik oluyorlar ve sosyal hayat sosyal çevre dene hiç birşey kalmıyor çocuklar da. bence yetişkinlerinçocuklaorn girdikleri siteleri gezidkleri siteleri oynadıklaromoyunları kontrol etmeleri ve sınırlı biçimde izin vermeleri gerekiyor. çocuk evde kapana kısılmış gibioluyoe bence çocukların kendisini sosyal ortamda geliştirmeleri belki sokakta oyun oynayarak arkadaşları ile vakit geçirerek belki kurslara yazılarak sanatsal faaliyetler de yeteneklerini keşfederek zaman geçirmeleri onlar için daha faydalı olur ve kendilerini geliştirmiş yetiştirmiş ve hayat hazırlamış olurlar yani dha çok şey öğrenirler buna bu tür faaliyetlere teşvik edilirse çocuk bence çocuğun geleceği için iyi bir adım atılmış olur. internet zararlı bir mecra özellikle çocuklar için bu anlamda çocuklara internete girme de bir sınır konuşsa girdikleri zaman daha çok yararlı şeyler ile vakit geöirseler veya oıçyunlsrını belli düzeyde ve belli aralıklarla oynasalar böylece sorun çözülmüş olur. akıllı telefon bir internet iki bu ikisi bence çocuklar için zararlı ve sınırlı şeyler olmalı.

0

bence yaş gruplarına göre değişebilir cevap mesela şimdi görüyoruz daha doğru düzgün konuşamayan çoçukların elinde telefon tablet gerisini siz anladınız zaten.

0

çocukların internette bilgi amaçlı bilgi edinmek amaçlı dolaşmaları uygundur ama yine de sınırlandırılmalı her şeyin zararı var en yararlı şeyin fazlası bile zarar

0

bu devirdeki çocukların hepsinde ellerinde telefon tablet bence sakıncalı. çünkü o internet ortamında hapis yaşayarak, gerçek hayatın nasıl bir şey olduğunu bilmeyerek yaşıyorlar.

0

internette ne yaptığına bağlı o yüzden net bir cevabı yok