0

bana göre istanbul dünyanın merkezi ve dönüm noktasıdır. çağ açıp kapatan bir şehir sonuçta ☺️

0

iki kıtayı birbirine bağlıyor ve boğazı ,manzarası herseyiyle yüzyıllardır paylasilamayan belki de tek şehir.

0

en büyük sebebi ona nasıl bakıldığı ve ikinci sebep ise istanbulun gerçekten çok güzel olması.vamı güzeli aşk falan yalan istanbulum seni böyle güzel yapan rabbime şükür türkiyede olmana şükür eğerki başka bir ülkede olsaydın yeminle kıskanırdım o ülkeyi güzelsin istanbul alamıyorum gözlerimi senden biliyorum sende beni seviyorusun ama sevmiyor seni insanlar sevmiyor seni bu ülke seni sevseler bu kadar kötü davranırlarmı dikerlermi üstüne fabrikaları pis dumanlarla egzos baca fabrika bacalarındaki dumanlarla kötü kokuturlarmı seni.denizlere sularına yağları boşaltırlarmı üstünü kirletirlermi seni bu kadar bakımsız bırakırlarmı istanbulum.göğsüne gökdelenleri dikerlermi her tarafını betonla kalarlarmı br tane bile ağaç bırakmazlarmı istanbulum..aşığım seviyorum seni istanbulum.

0

kimine göre güzel kimine göre güzel değil bu tartışılmaz bana göre istanbulda güzel çok yer var ve çoğu yerde güzel. ama ortamı insanları güzel değil şehir güzel olsa neolcak ki insanlar güzel olmayınca. ama genel olarak şehirin güzel ve gezilcek yerleri çok gezmek için gidilir ama kalmak için gidilmez ben kalmam mesela zaten büyük şehir sevmiyorum kalabalık boğuyo beni bana göre değil yani ama sizi bilemem bu da herkeze göre değişir benim görüşüm bu.

0

istanbul bilmiyorum neden bu kadar kalavalik bir yer ama guzel bir yer bebce galiva ankara daga guzel .

0

istanbul nedenmi bu kadar güzel bence her kişiye göre farklı ve özel gördüğü bir yeri vardır.istanbul yıllarsır bir çok uygarlığı içerisinde barındırmış nadide bir yerdir.her dinden her kültürden her görüşten insanların havasını soluduğu,bir çok anılara ve anlara şahitlik etmiş mekanlara sahipdir,camileri tarihi kültürü türbeleri çeşmeleri,fuar merkezleri,doğa olarakmükemmelliği,sahildeki kafeleri çay bahçeleri,dini ve ilmi bir çok kültüre ev sahipliği yapmış mubarek beldelerin barındığı yerdir,bazen canınız sıkılır deniz kenarında balık tutarak bazen motorla karşıya geçerek,bazen çamlıca fethi paşa korusu nakkaştepde çay içerek boğazın güzelliklerine şahitlik yaparsınız,alışveriş yapayım biraz koşturma olsun derseniz mısır çarşısında dolaşıp mahmutpaşadan alışveriş yaparsınız,galata kulesinden seyredersiniz istanbulu,güzel yaşamak güzellikleriyle yaşamak bizim elimizde.bu memlekete sahip çıkalım iyi anılar bırakalım..

0

istanbul kurulduğundan beri bir çok uygarlığın ve toplulukların yaşadığı bir şehir olmuştur.bir çok uygarlıktan yapıtlar kalmıştır.camiler,kiliseler,kaleler,saraylar,hamamlar ve çarşılar vardır.bunların dışında avrupa ve asya kıtasını birbirine bağlayan bir bölgede olması cazibesini arttırıyor. karadeniz'den gelen ve akdeniz'e inecek gemilerin geçiş noktası da burasıdır.aynı zamanda akdeniz'den gelip karadeniz'e geçecek gemilerde burada boğazdan geçmek zorundadır.ayrıca çevresindeki adalar da cazibesini ve güzelliğini arttıran nedenlerdir.

0

çünkü yüzyıllar boyunca farklı milletlere yaşama imkanı sunmusur

0

istanbul neden mi bu kadar güzel ? nerden başlayacaksın ki anlatmaya havası taşı toprağı altın dediğimiz tek il denilebilir. denizi tarihi insanı yapılmış olan herşey orda orayı özel ve mükemmel yapmaya yetiyor da artıyor bile

0

denizli vardır tarihi vardır ve geçmişte önemli bir şey olması da bunu etkilemektedir. hem arkadaki insanlar ülkesinde hangi bizim kültürümüzde yer aldığı için iki taraf için de değerlidir.

0

istanbulu bir tek lise yıllarımda bütün tarihi güzellikleri gördüm diyebilecek kadar gezdim ondan sonra bi güzellik gördün mü dersen hayır benim için gezilip görülecek yerler açısından güzel ama onlar da bittikten sonra ulaşım sıkıntısı olan kalabalık,paran varsa daha fazla güzellikleri tanıyabileceğin bir yer oldu gece hayatı olan ne bileyim imkanları olan aynı zaman boş vakti olan insanlar için evet istanbul güzel bende 3 ü bir arada olmadığından pek iç açıcı gelmiyor nedense para olur mutsuz olurum tam mutlu oldum derken takk para biter olmuyor yani zorlamıyorum oyüzden huzur bulabildiğim heryer güzeldir aslında belki burada bulurum demiştim o da olmadı..

0

istanbul'u anlatmak zor bu yüzden sizlerden cevap bekledim oturup izlemek bile büyüleyici

0

güzellik göreceli bi kavramdır sana göre güzel olabilir sana sormak lazım istanbul için neden bu kadar güzel sorusunu yazdırtadacak kadar neden güzel ?