0

daha çok iş imkanı olması lazım hayat şartlarını iyileştirmek gerek

0

zaten şehirler pahalı insanlar neye güvenip böyle göç ediyorlar anlamıyorum. bunun için bir çok yöntem olması lazım. ben bile birkaç tane sıralayabilirim size. öncelikle bu şehirlerde yaşayıp ikamet edebilmek için işinin daha doğrusu gelir düzeyinin belli bir miktarda olmadı gerekiyor. ayrıca insanlara tabiri caizse köyde kalmaları için teşvikler verilmeli. hayvancılık ve tarımda insanımız para kazanamaz hale geldi, emeklerinin karşılığını alamıyorlar bu yüzden de elde avuçta ne var satıp ellerine geçen parayla da hemen şehire göç ediyorlar. sanki şehirde yaşam şartları çok iyiymiş gibi. işte bilmiyorlar bu konuda da bilgilendirmeler yapılması gerekiyor. ayrıca küçük şehirlere sürekli yatırımlar yapılmalı fabrikalar açılarak iş imkanı fazla oranlara çıkartılmalı.

0

tarım ve hayvanciliktaki zorlukları ve yükü kaldırarak bu göçler engellenebilir. ayrıca bu işlerle uğraşanlara teşvik ve düşük faizli krediler verilebilir. bu teşvikten kastım milyon dolarlık projeler sunan zenginlere yarayanlardan değil fakir ve orta gelirli insanlara yönelik olarak yapılmalı. sonuçta bu işlerle uğraşanlara geçmişten günümüze kadar düşük ve orta gelirli insanlardır.

0

tarım desteklenmeli bence. tarim fabrikaları satılmayarak olabilir mesela

0

bence şehir giriş çıkışları tutulmalı. çünkü istanbul, izmir, ankara gibi büyük şehirler artık yaşanamaz hale almaya başladı. aşırı kalabalıktan kaynaklı geçim derdi daha çok zorlaşıyor ve bir sürü yabancı insan var. bizden olmayan insanlar huyu suyu bize benzemeyen insanlar. gerçekten bu kalabalıklaşmaya bir dur demek gerekiyor.