0

bir işi, bir görevi yerine getirirken kendini ağırdan almaktır.

0

barış manço'nun gibi gibi şarkısındaki "yüzüme karşı git diyorsun amma, senin bana gönlün var gibi gibi" sözünü söyleten tavır ve davranışlardır.

0

naza çekmek birşeyi çok istesek bike istemiyormuş gibi gözükmek aslında istemem yan cebime koy der gibi bence kimi zaman şımartılmak da iateriz oyüzden de naza çekeriz kendimizi mesela

1

naza çekmek deyimi bildiğim kadarıyla size cevap vereyim. kişi aslın da isteyerek yaptığı bir eylemi çevresin de kilere istemiyormuş gibi göstererek yapmasına denir. ama o işi yarıda da bırakmaz yapar çünkü kendisini naza çekerek yani o işi yavaş yavaş yaparak gösterir ki çevresi tarafından o işi yapmasında çok iştahlıymış gibi yorum yapmalarını istemez esas bundan dolayi yapmak istemiyormuş gibi o işi yapar. bunların hepsi de çevre baskısıdır. ne yazık ki böyle. bu da tabi benim düşüncem. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

1

karşısındaki insana karşı vurduymaz tavırlar takınarak, o kişinin istek ve arzularını sonuçsuz bırakmaktır. yani kendini ucuza satmamakta. tabiri caizse ağıra satmak ya da ağrdan almaktır.

1

bir şeyi istediğini ama bunu karşı tarafın daha çok ısrar etmesini istemektir. genellikle kızlar bunu çok yapar. kendilerini çok naza çekerler.

1

bir şeyi isteyip istemeyip gibi yaparlar buna naz deriz bence aynı mantık olabilir.