0

lahana çok faydalı bir vitamindir. dolması salatası turşusu yapılmaktadır. kapuska yemeği etli veya etsiz şekilde yapılmaktadır. şimdi etsiz kapuska yemeğinin malzemeleri; 1 kilogram doğranmış lahana 1 kaşık tereyağı bir kaşık sıvı yağ 1 adet soğanyemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 3 su bardağı kaynar su.
şimdi yapılışına gelelim.ilk önce tenceremize tereyağını koyuyoruz üzerine de birazcık sıvı yağ ekliyoruz. yağımızın üzerine sırası ile soğan domates salçası ilave edilip kavrulur. ardından doğranmış lahanalar ilave edilip karıştırılır. kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. 15 dakika kendi su ile pişirdikten sonra 3 su bardağı kaynar sutuz pulbiber karabiber katıyoruz. bulgur ve pirinç ekliyoruz. tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatıyoruz. ateşte 20 dakika boyunca pişiriyoruz. yemeğimiz hazır afiyet olsun. kapuskanın yanına pilav yapabiliriz. makarna da güzel eşlik etmektedir. başka bir yemek yapmayacaksanız ilk önce çorba içebilirsiniz . kapuska yemeğine sevdiğiniz bir salata ile eşlik edebilirsiniz. şimdiden kolay gelsin.

0

soğanları yemeklik doğranır, hafif yağda kavrulur üzerine salça konulur, isteğe göre domates rendelenip kavrulur. daha sonra ince ince doğranan lahanalar soğanın üzerine dökülür biraz kavrulduktan sonra su eklenir tuz eklenir pişmeye bırakılır

0

lahana yemeği lahanalar soğanla kavrulup kendi suyuyla pişirilir