0

insan psikolojisi oldukça farklı ve karmaşık bir yapıya sahiptir. bana göre her insanın içinde biraz olsun kötülük duygusu mevcuttur. içinde kötülük hissiyati düşüncesi bulundurmak kişinin kötü olduğu anlamına gelmez. ama bu senin kendini nasıl yetiştirdigin ile ilgili bir duygudur. önemli olan kendinin duygusal anlamdaa iyi yanlarını beslemek kötülüğe yenilmemektir. burada da irade devreye girer. şeytana uymazsan içinde bulunan o kötülüğü asla uyandırmazsn.

0

ewet doğal olarak her insandan biraz kötülük vardır

0

elbette bulunur insanız sonuçta içimizden bir çok duygu düşünce geçiyor. iyi insan olmak burda ayrılıyor bence. iyi insanlar da kötü düşünebilir ama yapmazlar bu yüzden iyidirler.

0

bencd bulunur. yapar yapmaz ama vardır. insan beyni iyi şeyler düşünürken bonus olarak birde kötü fikir üretir. yapar yapmaz o baska birsey ama vardır. düşünsenize kötülük yapmamış hiç kime olabilie mi yer yüzünde bence yoktu. mutlulaka biine belki bilmedende olsa kötülük yapmuıştır. o yüzden insanın için azda olsa kötülük malesef vardır.

0

evet bu fıtratımızda var fakat bunu bastırmak bizim elimizde

0

evet her insanın içinde az yada çok kötülük vardır. “benim içimde kötülük yok!” diyen birisi kesinlikle yalan söyler.

0

kötülük insanların vazgeçilmezidir. bugün en iyi olan insan bile içinde mutlaka bir kötü hayvan beslemektedir. başka bir yerde de bu örneği vermiştim. her insanın içinde bir iyi bir de kötü köpek vardır. önemli olan hangisini daha çok beslediğindir. karşılaştığımız cinayet haberlerinden de görmüşüzdür. çok iyi bir insan olunsa bile bazen cinayet bile işlenebilmektedir. her insanın kırmızı çizgileri vardır. ve aynı zamanda her insanın iradesi vardır. kırmızı çizgiler geçildiği an irade eşiği de dibe vurmaktadır. işte bu anlarda insanın bedenini ılık bir kan sarar ve içindeki kötülüğü ortaya çıkartmak zorunda kalır. bu kan yapılan işlemden sonra beyni terk ettiğinde insan kendine gelir ve eski haline geri dönmesi çok kısa sürer. bununla birlikte ani bir pişmanlık etrafını çevreler. konudan çok sapıp sizi farklı yerlere de götürmek istemiyorum. özetlemek gerekirse her insanın içinde kötülük vardır. ve bunu dizginlemek yine insanın kendi elindedir. şeytan her zaman etrafımızda... sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

bemce bulunur. hiç birimiz kusursuz değiliz.

1

bence bulunur bulunmayan insanların da biraz saf olduğu düşüncesindeyim

1

bir replik alıntısı yapmak isterim. her insanın içinde bir iyi bir de kötü köpek vardır. önemli olan hangisini daha çok beslediğin.