0

harry poter serisi en sevdiğim ve yakından takip ettiğim bir seridir. bu serinin hakkında sizede biraz bilgi vermek isterim. harry poter ilk basta ingiliz yazar j.k rowling tarafından 7 serilik bir roman olarak yazılmıştır. ilk seri olan harry poter ve felsefe taşı 1997 yılında piyasaya sürülmüştür. elde ettikleri basarı sayesinde devamı yazılmaya karar verilmistir. seri söyle devam ediyor,
* haryy poter ve felsefe taşı.
* haryy poter ve sırlar odası.
* harry poter ve azkaban tutsağı.
* harry poter ve ateş kadehi.
* harry poter ve zümrüdüanka yoldaşlığı.
* harry poter ve melez prens.
* harry poter ve ölüm yadiğarları bölüm 1.
* harry poter ve ölüm yadiğarları bölüm 2.
* en son yazılan ve 2018 yılında yayına giren; harry poter ve lanetli cocuk.
simdi size bu eserin konusu hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

harry poter henüz 1 yaşında ailesini kaybedip yetim kalmıştır. hogwarts'da anahtar ve toprak bekcisi olan rebeus tarafından hiç sevmediği; teyzesi petunia,enistesi vernon ve kuzeni dubley ile yaşaması için yanlarına gönderild.. 10 yaşına kadar ailesi ile yaşamıs ve 10 yasında rebeus tarafından gelen bir mektupla; hogwart büyücülük ve cadıcılık okuluna davet edildi. fakat enistesi ve teyzesi bu duruma izin vermedi. harry poter hogwats büyücülük ve cadıclık okulu için çok önemli bi ısım oldugu için rebeus bizzat kendi gidip harry potter'i okula götürdü. harry poter muggle(büyü-dişi) doğumlu olan lity potter ve büyücü babası jomes potter tarafından dünyaya gelmistir. okula gittikten sonra harry potter ve arkadaşlarının yaşadıkları aksiyon ve gizem dolu dakikaları konu alıyor.

romanı bu kadar cok tuttuğu için filimi cekilmeye karar verilmiştir. bu filim dünya genelinde istediği zirveye ulaşmıştır. bu kadar basarılı bir filim arasından en iyisi diye birisini secmek nerdeyse imkansızdır. harry potter serisin her bölümü diğer bölümden daha güzeldir. şiddet ile izlemesini önerdiğim tek filim diye bilirim.

0

bence harry potter serisin en iyisi felsefe taşıdırhepsi güzeldir ama tercihim bundan yana