0

harry potter serisinin en sevdiğim filmi zümrüdüanka yoldaşlığı'dir.

0

hepsini çok seviyorum anlatamam, ayırmakta da çok zorlanıyorum ama sanırım ateş kadehini çok keyifle izledim. kitap olarak düşünürsem ölüm yadigarları en sevdiğim ama filmde ateş kadehi.

0

harry poter serisinin yazarı olan ingiliz yazar j.k powling tarafından yazılan bu seri 7 bölümden oluşmaktadır. yazar j.k powling 24.06.2010 tarihinde yapılan bir acıklama ile harry poter serisinin devamı gelecegini ve bu eserin 10 sene sonrasını anlatacak oldugunu duyurmuştur.
1. harry poter ve felsefe tası olan ilk eser 1997 yılında okuyucu ile buluşmustur. harry poter serisi aynen şu sekildedir.
1. harry poter ve felsefe taşı.
2. harry poter ve sırlar odası.
3. harry poter ve azkaban tuzağı.
4. harry poter ve ateş kadehi.
5. harry poter ve zümrüdüanka yoldaşlıgı.
6. harry poter ve melez prens
7. harry poter ve ölüm yadigarları bölüm 1.
8. harry poter ve ölüm yadigarları bölüm 2.
olarak bilinen bu seri david yetes,alfansa cuarön,chris columbes,mike newell gibi yönetmenlerin yönetimi olarak filim haline gelmiştir. serinin son bölümü 10 sene sonrasını anlatan harry poter ve lanetli cocuk eseri sinama diğil tiyatro oyunu olarak yayınlanacaktır. filim ve romanların konuşu hakkında kısa bir bilgi verecegim. 1 yaşında ailesini trafik kazasında kaybeden ünlü büyücü harry poter hogwart büyücülük ve cadıcılık müdürü olan albus percıvol wutilc brian dumbledare tarafından verilen bir kararla akrabalarının yanına gönderilir. 10 yasına kadar hiç sevmediği ve ezziyet gördüğü petunia teyzesi ve vernon enistesi ile yasar. holwarts büyücülük ve cadıcılık okulu tarafından okula davet edilen harry poter ailesi yüzünden okula gidemez. bir gün okulun bekcisi rubecs hadrid tarafından harry poter okula götürülmek üzeri yola cıkar. harry poter ve arkadaslarının yaşadıklarını konu alan roman ve eserler oldukca basarılı bir fantastik türü eserlerdir. hepsi oldukca güzel olan bu seriler arasında bir secim yapmak cok zordur. hepsini çok yakından takip ediyorum ve tavsiye ediyorum.

1

her zaman ilk iki film favorim olmuştur. bu çocuklar büyüdükçe hal ve hareketleri hoşuma gitmemeye başladı.

1

en iyisi 1 bence ya bütün sır orda