1

mesut özil, zaten çift pasaport sahibi almanya vatandaşı, çocuk almanya'da futbola başlamış ve orada tanınmış, başarılı olmuş. haftalık acayip aldığı rakamlar var, neden gelsin ki buraya, neden o paraları bırakıp gelsin. vatan özlemi de zaten yok almanya'da doğup büyüdüğü için. kendi tercihini kullanmış haklı olarak.

0

mesut özilin milli takımı seçmemesinin 2 tane sebebi vardır. öncelikle ilk sebebi, mesut özil türk kökenli olabilir fakat almanya da yaşamaktadır. kendisi alman vatandaşıdır. almanya da top oynayan türk kökenli oyunculara almanya federasyonu öylesine olumlu ve ılıman yaklaşıyor ki, oyuncular orayı tercih ediyorlar haliyle. mesut özil alman milli takımını seçtiği zaman türkiye de tanınmıyordu. bizim milli takımdan sorumlu arkadaşlar onu keşfedememişti maalesef. millet 12-13 yaşındayken keşfediyor ancak bizimkiler maalesef atı alan üsküdarı geçtikten sonra jetonu düşürüyorlar. mesutu 23 yaşında milli takıma çağırdığımızda mesut alman milli takımı ile 20. maçına çıkıyordu öylesine habersizdik her şeyden, rezil olmuştuk tüm dünyaya. bunda en büyük suç ise dönemin teknik direktörü fatih terimindir. mesut yerine yaptığı tercihler ile son derece başarısız olan fatih terim, mesutun milli takımı seçmeme konusunda mesutta suç bulmuştur. bununla da son derece alay edilmiştir. ara sıra türkiye' ye ziyaretlere gelen mesut özil ise şuan almanya milli takımından adeta kovulmuş durumda. cumhurbaşkanı erdoğan ile çekildiği fotoğraf sonrası almanya da çok tepki çeken mesut özil gelen ırkçı saldırılardan sonra milli takımı bırakmak zorunda kalmıştır.

0

mesut özil, almanya’da yaşayan bir türk ailesinin çocuğu olunca, alman vatandaşı da olduğu için hem almanya hem de türkiye milli takımında oynayabiliyor. mesut özil de almanya milli takımını seçerek orda oynamıştır.

1

mesut özil maalesef türk olmasına rağmen o alman milli takımını seçmiştir. düşüncesine saygı duymak gerekiyor. aynı zamanda kendisi alman vatandaşıdır.