0

bu soruyu sormamın sebebi zamanında bu hastalıktan çok çekmemdir, geçen sene yatmadan önce kalbim hızlı atmaya başladı nefes alış verişim hızlanmaya başladı ilk başta önemsemedim geçti uyudum biraz tedirgindim tabi her neyse aradan biraz zaman geçti aynı hisleri tekrar yaşamaya başladım o an öleceğimi zannettim kalbim hızlandı bu kez öyle hızlı attı ki vücudumdaki tüm damarlardan kalp atış hızımı hissedebiliyordum. yurtta kalıyordum geceydi ambulans çağırdık geldi baktı çok ilgisizdi resmen uyuyordu baktı bana bir şeyin yok dedi psikolojik dedi bende çıktım yattım ama hala korkuyordum. bu sorunu yine yaşadım gittim hastaneye ekg testi falan yaptırdık doktor şaşırdı kalp atış hızım 177 ydi iyi hissediyor musun dedi evet dedim buna rağmen iyi hissediyorsan durumun iyi değil dedi ilaç verdi kullandım şükürler olsun şu anda iyiyim. bu arada arkadaşlar kesinlikle fazla kahve ve sigara tüketmeyin, özellikle bu kalp hastalığı olan arkadaşlarım lütfen buna dikkat et. sağlık olmanız dileğiyle hayırlı geceler.

0

tasikardi sistolik ve diastolik basıncın normal değerinden fazla atim yapmasidir
bizim normal degerimiz 110-70 arasında olması gerekirken taşikardik bir hastada bu değerlerin daha üst seviyede olması demektir.taşikardisi olan bir insanın tansiyon dediğimiz değerleri yüksek çıkar ve tuzlu gidalardan uzak durması gerekir.eğer bir insan taşikardikse beslenmesine dikkat etmeli yürüyüş yapmalı yapmalı düzenli beslenmelidir. sağlıksız ve tansiyonu yükselten yiyecklerden uzak durmalidir aksi halde tansiyon hastalığıyla bitlikte birçok hastalığa yakalanma riski artar. örneğin diyabetus mellitus ,kalp yetmezliği böbrek hastalıkları gibi hastalıklar da ortaya çıkar.

1

taşikardi basit bir tanımla kalbin dakikada 120-180 atmasıdır. zira normal kalp dakika da 72 atar benim bildiğim. nefes alışverişi hızlanır, hatta bir yerden sonra nefes alma isteğini karşılayamaz hale gelirsin. terleme ve titreme meydana gelir.
panik atakla da bazı belirtiler uyduğundan bununla da karıştırılabilir.
taşikardi insana şunu hatırlatıyor aslında, hayatının kıymetini bil. o kadar boş ki her şey, tek nefeslik canın var.. bunları düşündüğünde öz güvenin yerine geliyor. benden önemli ne olabilir ki diyorsun en fazla.. ki bunu demeyi başarabilmek gerekir.